In korte tijd hebben meerdere poli-apotheken gekozen voor een overstap naar HiX. Onder hen de poli-apotheken van het UMC Utrecht, Diakonessenhuis Utrecht en Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem en Velp. In het BovenIJ Ziekenhuis in Amsterdam en Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar en Den Helder wordt al volop gewerkt met HiX.

“Belangrijke vooruitgang”


“Door het geïntegreerd werken met HiX in het ziekenhuis is alle relevantie informatie over de patiënt direct in de apotheek beschikbaar. Dat is natuurlijk een belangrijke vooruitgang”, vertelt Jelmer Faber, poli-apotheker in het BovenIJ ziekenhuis.


“Optimale patiëntenzorg”

In Diakonessenhuis (Utrecht en Zeist) is de implementatie van HiX voor de poli-apotheek inmiddels in volle gang. “Met HiX kunnen wij als één apotheek volledig geïntegreerd in het ziekenhuis onze processen uitvoeren en optimale farmaceutische patiëntenzorg leveren voor klinische en poliklinische patiënten”, motiveert Bas Bossenga van het Diakonessenhuis de keuze voor HiX.


Flexibiliteit

Naast de kracht van integratie noemen poli-apothekers ook de flexibiliteit van het systeem als belangrijke reden om over te stappen naar HiX. Richard Storm, Manager R&D bij ChipSoft,  zegt hierover: “De flexibiliteit van de software maakt HiX aanpasbaar aan de werkprocessen in de apotheek. Daardoor is HiX geschikt voor alle type apotheken en tegelijk ook toekomstbestendig.” Naast poli-apotheken wordt HiX ook volop gebruikt door openbare apotheken en wordt een module ontwikkeld specifiek voor de ondersteuning van de belevering van externe instellingen. De verwachting is dat de komende maanden nog een flink aantal apotheken de keuze voor HiX zal maken.