HiX ondersteunt ziekenhuisbreed de specifieke behoeften van verpleegkundigen en het minimaliseert de registratiedruk. Verpleegkundigen krijgen op het juiste moment relevante informatie en gebruiksvriendelijke registratiemogelijkheden aangereikt, waardoor de workflow op de afdeling optimaliseert.

Verpleging in HiX

HiX ondersteunt verpleegkundigen onder meer tijdens de anamnese, afdelingsoverdrachten, de decubitusregistratie, het maken en verzenden van patiëntdocumenten, het afwerken van orders van de arts, het maken van voortgangsrapportages en het genereren van overzichten van events, metingen en/of de vochtbalans. HiX verschaft verpleegkundigen bovendien op elk gewenst moment een totaalbeeld van de patient. Ze hebben onder meer digitaal inzage in registraties van alle specialisten en zijn zodoende altijd op de hoogte van het beleid van hun collega’s (zowel medici als paramedici).

Verpleegkundige view op EPD

HiX biedt verpleegkundigen een specifieke view op het EPD. Met een muisklik zien ze alle (actuele) informatie in die voor hun rol relevant is. Van het beleid en de conclusies van de medisch specialisten tot de huidige medicatie, allergieën en de afdelingsoverdrachten.

Dynamisch plattegronden

De verpleegkundige afdeling en de zorgbehoeftes worden door dynamische plattegronden (Maps) gevisualiseerd. Hierop zien verpleegkundigen bijvoorbeeld in één oogopslag alle patiëntkenmerken en uit te voeren acties rondom patiënten, bedden en kamers. Herkenbare kleuren en iconen tonen realtime de openstaande taken en beschikbaar gekomen informatie. Verpleegkundigen hoeven niet actief op zoek naar al deze informatie en doen optimaal geïnformeerd, snel en efficiënt hun ronde.

Registratieformulieren

Verpleegkundigen krijgen diverse registratieformulieren aangereikt om de verschillende contactmomenten en/of besprekingen vast te leggen. Dit leidt ze op een gestructureerde manier door een registratie heen. De verpleegkundige kan kiezen uit een lijst met voorgedefinieerde problemen (gecategoriseerd volgens de gezondheidspatronen van Gordon) en kan een niet-voorgedefineerd probleem toevoegen. Meetresultaten kunnen direct aan het bed van de patiënt in HiX worden ingevoerd. Alle handelingen worden direct uitgezet in het activiteitenplan van de patiënt.

Activiteitenplan

Het activiteitenplan is een werklijst en planning ineen die helpt om de zorg rondom de patiënt efficiënt te plannen. Het stelt verpleegkundigen in staat met enkele simpele handelingen het totale zorgplan van een patiënt te bepalen. Bij chirurgische patiënten kunnen bijvoorbeeld alle pre- en postoperatieve handelingen rondom de patiënt met één druk op de knop worden uitgezet.

NIC, NOC, NANDA

De classificatiesystemen NIC, NOC en NANDA zijn geïntegreerd in HiX. Dit betekent dat het EPD de verpleegkundigen kan ondersteunen om volgens deze verpleegkundige diagnoses, zorgresultaten en interventies te werken.

Voordelen:

• Altijd een actueel totaalbeeld van de patiënt
• Gebruiksvriendelijke registratiemogelijkheden
• Optimaal inzicht dankzij dynamische plattegronden


Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met communicatie@chipsoft.nl.