HiX ondersteunt alle medewerkers en processen rondom de operatie van een patiënt. Elke bij de operatie betrokken medewerker beschikt direct over de relevante gegevens en handige tools om de registratiedruk te minimaliseren.

HiX voor de operatie

Bij het aanvragen van een operatie biedt HiX de specialist de verwachte ingreep op basis van de verwijsreden of diagnose van de patiënt. Deze suggestie stelt automatisch het aantal opnamedagen, de preoperatieve screening, het juiste antistollingsbeleid op basis van beslissingsondersteuning, de TOP-procedure, de reservering van resources en de verwachte OK-verrichting voor.

Inzage voor betrokkenen

Op basis van het protocol is HiX in staat de specialist een voorstel te doen van de te verwachte operatieduur. Deze is berekend op basis van de gemiddelde (historische) operatietijd van de aanvragend specialist. Bij de preoperatieve screening ziet de anesthesist vervolgens alle door de aanvragend specialist vastgelegde gegevens en geeft al dan niet akkoord op de operatie. Ook de planners hebben via de wachtlijstregistratie direct inzage in dezelfde gegevens en zijn in staat om op basis van handige filteropties de operatie voor de patiënt zo efficiënt mogelijk in te plannen.

Overzichten

Op de dag van de operatie worden de medewerkers op het operatiecomplex onder andere ondersteund door diverse overzichten. Denk hierbij aan een dagoverzicht per (cluster)operatiekamer(s), een grafische plattegrond en een schipholbord. Deze overzichten bieden inzage in de actuele status van de operaties op het operatiecomplex. 

Flexibele schermen

Binnen HiX passen de schermen en functionaliteiten zich aan de rol van de gebruiker aan. Zo worden OK-medewerkers ondersteund door diverse registratiemogelijkheden, zoals het vastleggen van netten, artikelen, implantaten, gazen, personeel, operatietijden en diverse checklist, waaronder TOP, POWI en LROI. De operatiespecialist accordeert de operatieverrichting en legt eventueel direct de postoperatieve instructies voor de verkoever en of verpleegafdeling vast. Vervolgens kan hij met behulp van standaardteksten zeer snel een operatieverslag opstellen.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met communicatie@chipsoft.nl.