Als zorginstelling werkt u met enorme hoeveelheden data in elektronisch patiëntendossier (EPD) HiX. Om goede analyses uit deze data te trekken, is het belangrijk om ze in relatie tot elkaar te kunnen bevragen. Dit is mogelijk in HiX Datawarehouse, dat op basis van de beschikbare gegevens heldere overzichten voor managementinformatie en operationele data voorstelt. Zo beschikt uw organisatie over een volledig geïntegreerde business intelligence-oplossing en worden al uw informatiebehoeften binnen HiX vervuld.

Managementinformatie als startpunt voor betere zorg

Door in het Datawarehouse uw gegevens uit HiX samen te brengen, kunt u op elk niveau scherpe analyses maken op basis van de geboden managementinformatie. Uw organisatie profiteert daarbij van de integratie met het EPD. De gegevens uit het Datawarehouse kunnen gebruikt worden voor een grondige data-analyse, zodat ze het startpunt vormen voor verbeteringen in de zorginstelling.

Het Datawarehouse maakt gebruik van een afzonderlijke database, in plaats van de brondatabase van HiX. Dankzij de fysieke scheiding van beide databases hebben selecties met grote hoeveelheden data geen vertragende werking op de performance van HiX op de werkvloer.

Managementinformatie visualiseren

Om de gegevens van uw organisatie zo overzichtelijk mogelijk voor te stellen, vindt u in het HiX Datawarehouse dashboards, rapportages en kubussen die onder meer inzage bieden in uw registratievoortgang, productieaantallen, opbrengsten, complicatiekansen en KPI's. Rapportages per onderwerp roept u eenvoudig op binnen uw werksetting in het EPD. Zo kan u makkelijk de managementinformatie inzien die u nodig heeft.

De managementinformatie in HiX is voor iedereen eenvoudig raadpleegbaar: van de doorgewinterde informatieanalist tot de raad van bestuur, het management, de specialisten, de artsen in opleiding en de administratie. Elke gebruikersrol heeft rapportages en dashboards ter beschikking die voorzien in de eigen informatiebehoeften. Daarnaast heeft u ook ruime mogelijkheden om zelf bijkomende rapportages en kubussen te maken toegespitst op de specifieke informatiebehoeften die binnen uw zorginstelling leven.

Interactieve dashboards voor informatiebehoeften

De BI-oplossing voor managementinformatie is volledig geïntegreerd in het EPD, waardoor HiX de mogelijkheid biedt om dashboards, rapportages en kubussen te openen in de interface van de applicatie. Eindgebruikers hebben de unieke mogelijkheid om vanuit deze informatie-overzichten in te zoomen tot op de bronregistratiegegevens, zodat ze efficiënt te werk kunnen gaan bij het interpreteren van de rapportages. Zo blijft het Datawarehouse niet bij het overzichtsniveau maar presenteert het alle achterliggende gegevens die de managementinformatie vormen.

Voordelen

  • Managementinformatie onmiddellijk beschikbaar binnen EPD
  • Geen performance-impact op HiX
  • Al uw informatiebehoeften afgedekt
  • Grote contentset voor doelgroepen over de hele breedte van het zorgproces
  • Gebruiksgemak voor alle organisatieniveaus
  • Pasklare oplossingen en zelfbouwmogelijkheden
  • Zowel operationele als managementinformatie

Meer weten?

Wenst u meer informatie? Wij beantwoorden uw vragen graag!

Contacteer ons