Voor zorgverleners is het essentieel dat ze altijd snel bij de gegevens van patiënten kunnen. mHealth-toepassingen kunnen hierbij handig van pas komen. Met de HiX Mobile applicaties hebben ze de nodige informatie steeds op zak, waar ze zich ook bevinden: tijdens de ronde op de afdeling, op het OK, aan de lunchtafel, enzovoort. Zo kunnen ze bijvoorbeeld meteen de diagnose verifiëren, de laatste laboresultaten controleren of collega's assisteren.

mHealth: EPD in pocketformaat

De mobiele applicaties zijn naadloos geïntegreerd met het elektronisch patiëntendossier (EPD) HiX. Zorgverleners hebben verschillende onderdelen van de patiëntendossiers ter beschikking op hun mobiele telefoon en kunnen te allen tijde de belangrijkste informatie real-time raadplegen. Daarnaast gebeuren alle registraties rechtstreeks aan het bed van de patiënt en verschijnen ze onmiddellijk in het dossier van de patiënt. Zorgverleners hoeven zich dus niet meer naar hun werkplek of de COW te begeven om gegevens in te voeren. Hierdoor besparen ze kostbare tijd die ze opnieuw kunnen investeren in hun patiënten.

Efficiëntie staat centraal

Het is belangrijk dat zorgprofessionals de beste registratie- en naslagmogelijkheden aangereikt krijgen voor iedere situatie. Daarom speelt HiX ook met de mobiele applicaties in op de functie en rol in het behandelproces en wordt de kijk op het EPD op basis hiervan afgestemd. Bovendien zijn de apps ontwikkeld met de focus op gebruiksvriendelijkheid, waardoor zorgverleners intuïtief aan de slag kunnen en het gebruik snel onder de knie hebben.

Welke HiX Mobile apps zijn er?

Naast HiX op een desktop, hebben wij vijf verschillende apps voor een smartphone en tablet:

De voordelen van mHealth met HiX Mobile

De apps van HiX Mobile bieden heel wat voordelen:

  • Intuïtief en gemakkelijk in gebruik
  • Gebruiksvriendelijke interfaces op elk toestel
  • Volledig geïntegreerd in elektronisch patiëntendossier
  • Registratie aan de bron
  • Taak- en contextgerichte ondersteuning
  • Zorginformatie altijd en overal beschikbaar
  • Ontwikkeld op basis van input van klantziekenhuizen

Co-creatie en ingebruikname

ChipSoft heeft haar mHealth-oplossingen samen met eindgebruikers ontwikkeld. Op basis van uw input en samen met ons User eXperience-team blijven we applicaties ontwikkelen en applicaties aanpassen om de gebruikerservaring te verbeteren. Met HiX Mobile heeft uw zorginstelling een informatieveilige oplossing. De zorginstelling staat daarbij zelf in voor een correcte en veilige ingebruikname en infrastructuur, maar wordt hierin geadviseerd door ChipSoft.

Meer weten?

HiX Mobile is continu in ontwikkeling. Wilt u meer weten over onze mobile oplossingen? 


Benieuwd hoe HiX Mobile eruit ziet? In onderstaande video lichten we een aantal voordelen van de app voor verpleegkundigen uit.