Oogheelkundehttps://www.chipsoft.nl/hix-abc/artikel/194/OogheelkundeOogheelkunde

 

 

Oogheelkundehttps://www.chipsoft.nl/hix-abc/artikel/194/OogheelkundeOogheelkunde

HiX ondersteunt alle medewerkers en processen op de afdeling Oogheelkunde. Het EPD zorgt ervoor dat elke behandelaar meteen over de relevante gegevens van de patiënt beschikt en biedt handige tools die de registratiedruk verlagen.

Oogheelkunde in HiX

De Oogheelkunde geniet van aangepaste ondersteuning. Zo heeft de afdeling in het EPD een interactieve map ter beschikking, waarop alle kamers van de raadpleging letterlijk in kaart worden gebracht. Op deze interactieve plattegrond, die door zowel de secretaresse als de TOA, de optometrist, de orthoptist en de oogarts wordt gebruikt, kan de routering van alle aanwezige patiënten op de raadpleging worden gevolgd.

Door middel van drag and drop worden patiënten op het scherm eenvoudig verplaatst naar hun nieuwe locatie. Daarbij kan iedere zorgverlener aangeven wie de volgende zorgverlener is die de patiënt moet zien. Bovendien wordt duidelijk getoond welke patiënten al zijn gedruppeld en op welk tijdstip de druppels zijn gegeven. De map geeft al deze informatie grafisch weer, zodat gebruikers meteen op de hoogte zijn van de stand van zaken op de raadpleging.

Sterke beeldintegratie

Dankzij de sterke beeldintegratie hebben oogartsen met HiX steeds alle beelden en metingen voorhanden. Met een druk op de knop worden metingen bij de juiste patiënt in HiX opgeslagen en zijn ze meteen in het dossier te gebruiken. Bovendien bevat het dossier verscheidene metingenschermen. Zo kan de oogarts bijvoorbeeld bij glaucoom op het metingenscherm zien welke invloed medicatie heeft op de oogdruk van de patiënt. Bij intravitreale injecties ziet hij/zij op het scherm onmiddellijk het effect van de injectie op de visus.  

Zorgpaden

Tijdens registraties worden oogartsen geholpen door middel van tijdbesparende oplossingen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om zorgpaden in te zetten voor onder andere cataractingrepen, en zo alle stappen van een specifieke behandeling in één keer efficiënt uit te rollen. Voor het operatieverslag biedt HiX specifieke invulformulieren voor elke ingreep, waarmee alle relevante informatie snel en gestructureerd wordt vastgelegd.

Ondersteuning op maat

HiX biedt elk specialisme en iedere rol een specifieke en aangepaste view op het dossier. Met uitgebreide standaard content reikt het EPD de benodigde informatie altijd op het juiste moment en met de gewenste context aan. Hierdoor registreren zorgprofessionals gegevens eenvoudiger en efficiënter.

Met innovatieve tools zoals beslissingsondersteuning, consult 2.0 en het aanbieden van 'zorgvragen', toont HiX direct de juiste gegevens op basis van de klacht van de patiënt. Daarnaast biedt HiX structuur, waardoor gegevens eenvoudig te filteren (en dus snel terug te vinden) zijn en de verslaglegging van bijvoorbeeld het multidisciplinair overleg optimaal wordt ondersteund.

Patiënten krijgen een sterkere regie aan de hand van een geïntegreerd portaal. Behandelaars buiten de zorginstelling kunnen op hun beurt gebruikmaken van een eigen online portaal om hun patiënt op de voet te volgen. De uitwisselingsmogelijkheden van HiX met externe zorgactoren zijn legio.

Gegevens die eenmaal zijn vastgelegd, worden handig gedeeld met andere behandelaars en hergebruikt door HiX, zodat de registratielast beperkt blijft. Bovendien worden de gegevens automatisch verzameld voor de aanlevering van prestatie-indicatoren of managementinformatie. Uiteraard worden de geldende (inter)nationale wetten, regels en richtlijnen op elk moment in het zorgtraject gerespecteerd.

Voordelen

  • Vakinhoudelijke content
  • Optimaal overzicht
  • Uniformiteit en efficiëntie in registraties
  • Verlaging registratielast door hergebruik gegevens
  • Werkprocesondersteuning
  • Prestatie-indicatoren vastleggen als onderdeel van het werkproces

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met communicatie@chipsoft.be.

GP0|#644b010a-894d-4a70-a40a-dde9c832d22f;L0|#0644b010a-894d-4a70-a40a-dde9c832d22f|Oogheelkunde;GTSet|#22330115-d00b-41a5-a8fa-382778f5d637;GP0|#a0bf4923-d1d5-409f-a791-22cf00f7bc73;L0|#0a0bf4923-d1d5-409f-a791-22cf00f7bc73|Beeldmanagement;GP0|#eeaa0a85-a570-4646-b264-dd02ff60cf60;L0|#0eeaa0a85-a570-4646-b264-dd02ff60cf60|Zorgpaden

 RelatedItems

Kan ik u helpen?

. . .
De chat is beëindigd