Endoscopiehttps://www.chipsoft.nl/hix-abc/artikel/212/EndoscopieEndoscopie

 

 

Endoscopiehttps://www.chipsoft.nl/hix-abc/artikel/212/EndoscopieEndoscopie

Met HiX ondervindt iedere zorgprofessional op de Endoscopieafdeling ultieme ICT-ondersteuning bij zijn of haar werkzaamheden. Of het nu een arts betreft, een verpleegkundige of ondersteunend personeel op de afdeling.

Endoscopie binnen HiX

HiX ondersteunt de volledige workflow van het endoscopieproces, van aanvragen , intake, time out procedure, verslaglegging van endoscopieën (inclusief scopen- en beeldintegratie) en communicatie tussen de betrokken zorgverleners tot verschillende aanleveringen aan onder andere de DICA voor de DGEA of aan RIVM voor ScreenIT. Maar ook de DRCE en de VREST zijn geïntegreerd in de workflow. Zo worden gegevens uit het proces automatisch overgenomen voor de aanlevering, dit scheelt in de registratielast.

Track and trace

Met behulp van het geïntegreerde instrumentenvolgsysteem ondersteunt HiX ook de volledige procesflow van de scopen. HiX weet waar een scope zich bevindt, wat de status van deze scope is (schoon, gebruikt, in reparatie, enzovoorts) en bij welke patiënt de scoop is gebruikt. Dit laatste heeft als voordeel dat er op eenvoudige wijze inzage geboden wordt in het geval van een recall.    

Rolgerichte view

HiX biedt voor elk specialisme en voor iedere rol een specifieke view op het EPD. Hierdoor heeft iedere zorgverlener direct een volledig en relevant beeld van de patiënt, zonder dat hij of zij actief op zoek hoeft naar informatie.

Standaard content

Door onze standaard content reikt HiX de juiste informatie altijd op het juiste moment en met de juiste context aan. Dit maakt het vastleggen van gegevens eenvoudiger en efficiënter. Door een tweedeling in het scherm kunnen zorgverleners gegevens registeren en eenvoudig daarnaast de vorige registraties of uitslagen raadplegen. Door beide naast elkaar te tonen, houden zij optimaal overzicht en leggen zij eenvoudiger en efficiënter informatie vast.

Innovatieve tools

HiX voorziet zorgverleners van innovatieve tools, zoals snelteksten en het aanbieden van standaard verslagen. Daarnaast biedt HiX een structuur om de gegevens op de juiste manier vast te leggen, waardoor de gegevens eenvoudig te filteren zijn.
Door middel van het gebruik van PDMS koppelingen kan de registratielast op de endoscopiekamer verder gereduceerd worden. Het wordt dan mogelijk om alle vitale functies van de patiënt direct in HiX in te laden.

Handig hergebruik

Gegevens die eenmaal zijn vastgelegd, worden handig gedeeld met andere behandelaars en hergebruikt. Denk hierbij aan intoxicaties, allergieën, behandelbeperking en metingen. De geregistreerde informatie in de aanvraag en/of intake wordt gebruikt om de Checklisten van de time out te vullen. Zodat duidelijk is wat er exact gecontroleerd moet worden.

Prestatie-indicatoren

Door gegevens gestructureerd vast te leggen zijn ze bovendien beschikbaar voor de aanlevering van prestatie-indicatoren of managementinformatie. Bovendien zorgt het voor optimale ondersteuning van de zorgadministratie.

eHealth

HiX biedt diverse mogelijkheden om via E-health het zorgproces nog beter te ondersteunen. Zo kunnen zorgverleners thuis of onderweg online het EPD inzien en aanvullen. Patiënten hebben via een eigen online portaal toegang tot vragenlijsten, eConsults en voorlichtingsmateriaal over hun ziekte of aandoening. Ook kunnen zij online hun dagboek bijhouden. Hiervoor kunnen zij een pc gebruiken, maar ook hun smartphone, tablet of laptop.

Voor het endoscopie proces specifiek is er een vragenlijst ontwikkeld die de patient thuis al kan invullen als voorbereiding van de endoscopie. Op basis van deze ingevuld vragenlijst krijgt de zorgverlener een overzicht welke patiënten vooraf nog gezien moet worden op het intakespreekuur.

Uw voordelen

• Vakinhoudelijke content
• Optimaal overzicht
• Uniformiteit en efficiëntie in registraties
• Verlaging registratielast door hergebruik gegevens
• Werkprocesondersteuning
• Prestatie-indicatoren vastleggen als onderdeel van het werkproces

GP0|#1bb3ddfb-0a4d-422d-877a-2a88ee6e7d79;L0|#01bb3ddfb-0a4d-422d-877a-2a88ee6e7d79|Endoscopie;GTSet|#22330115-d00b-41a5-a8fa-382778f5d637;GP0|#04df98e5-224d-4aeb-9537-d0184747767e;L0|#004df98e5-224d-4aeb-9537-d0184747767e|MDL;GP0|#7dd15bdf-fee5-4b31-965d-5353e6e6e0b2;L0|#07dd15bdf-fee5-4b31-965d-5353e6e6e0b2|PDMS

 RelatedItems

Kan ik u helpen?

. . .
De chat is beëindigd