HiX ondersteunt alle processen en elke zorgprofessional op en rondom de dialyseafdeling. Het zorgt dat elke behandelaar direct over de relevante gegevens van de patiënt beschikt en biedt handige tools die de behandeling van de patiënt en het werkproces van zorgprofessionals stroomlijnen.


Dialyse binnen HiX

HiX biedt iedereen die een behandelrelatie heeft met de dialysepatiënt precies de informatie en registratiemogelijkheden die hij nodig heeft. Zorgprofessionals zien realtime alle relevante registraties van collega’s (zoals bevindingen en conclusies), evenals de medicatiegegevens, allergieën en behandelbeperkingen. Zo heeft iedere behandelaar in één oogopslag een totaalbeeld van de patiënt, de status van de behandeling en de uit te voeren verrichting(en).

Geruisloze overdrachten

Doordat HiX een volledig geïntegreerd EPD bevat, verlopen overdrachten van en naar andere afdelingen geruisloos. De patiënt heeft maar één dossier en iedere behandelaar heeft daarop zijn of haar eigen, vakgerichte view. Eenmaal geregistreerde gegevens zijn direct beschikbaar voor iedereen binnen uw zorgorganisatie die een behandelrelatie heeft met de patiënt. Dat is veilig én efficiënt.

Monitoring geïntegreerd

Tijdens de dialyse kunnen onder meer de controlewaarden zoals bloeddruk, onttrokken vocht en dialysaatflow nauwkeurig worden gemonitord. HiX haalt deze waardes op uit het dialyseapparaat en slaat ze op in de dialysestatus van de patiënt. Doordat veranderingen in de waarden voor iedere behandelaar op ieder moment inzichtelijk zijn, kan hier snel op worden ingesprongen.

Effectief samenwerken

Een goed behandelbeleid staat of valt met de samenwerking tussen de disciplines. Tijdens het multidisciplinair overleg kunnen alle belangrijke gegevens van alle betrokken behandelaars worden verzameld in overzichtslijsten. Dit maakt het mogelijk het behandelbeleid eenvoudig te evalueren, eventuele problemen analyseren en informatie gestructureerd te delen.

Dialyseplan opstellen

Met HiX kan snel een flexibel behandelplan voor de patiënt worden opgesteld. Alle repeterende onderdelen van de behandeling kunnen opgenomen woren in het plan zoals  medicatie, het dialysevoorschrift, verpleegkundige opdrachten en laboratoriumonderzoeken. 

Efficiënt plannen

Bij het plannen van een afspraak plant HiX niet alleen de stoel, maar ook de bijbehorende medicatieopdrachten en benodigde resources. Kan een afspraak niet doorgaan? Dan kan de afspraak (en alles wat ermee samenhangt) met één handeling worden verschoven.

"Verbetering van efficiëntie en minder foutgevoelig"

Laura Langens, senior dialyseverpleegkundige in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis: "Voor onze dialyseafdeling betekent HiX een verbetering van efficiëntie binnen de werkprocessen van verschillende disciplines, waardoor het minder foutgevoelig is en de veiligheid beter is gewaarborgd. Bovendien staat HiX óók voor verbetering en optimalisatie van de processen in de huidige werkwijze en het EPD. Wij zijn er blij mee."

Voordelen

• Efficiënte dialyseplanning
• Alle relevante informatie van alle disciplines overzichtelijk in kaart
• Elke behandelaar heeft een eigen view, toegespitst op zijn rol
• Inzicht in alle actuele en historische waarden uit apparatuur
• Gebruiksvriendelijke, efficiënte registratiemogelijkheden


Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met communicatie@chipsoft.nl.