Maya is een chatbot die patiënten helpt bij het beantwoorden van vragen en de ondersteuning tijdens uw zorgtraject, zoals het maken van een afspraak of het in contact laten komen met de juiste zorgprofessional. Maya brengt zorg bij patiënten in huis, altijd binnen handbereik en kan op elk moment van de dag ingeschakeld worden. Dankzij de integratie in HiX is het gebruik van de applicatie optimaal gewaarborgd in het werkproces van de zorgprofessionals.
 

Zorgprofessionals zoveel mogelijk ontzorgen

De innovatieve chatbot is speciaal ontwikkeld om zorgprofessionals, zoals artsen, verpleegkundigen en andere medische professionals, te ondersteunen bij hun dagelijkse werkzaamheden. Of ze nu werken in ziekenhuizen, huisartspraktijken of andere zorginstellingen. Ze kunnen Maya gebruiken om patiëntgegevens op te vragen, afspraken te plannen en andere administratieve taken uit te voeren. Dit vermindert de werkdruk en zorgt voor een efficiëntere workflow binnen de zorgorganisatie.
 
Maya is ontworpen om de efficiëntie te verhogen, de zorgervaring te verbeteren en biedt waardevolle ondersteuning bij het verstrekken van hoogwaardige zorg aan patiënten. Daarnaast stelt Maya zorgprofessionals in staat om snel en gemakkelijk toegang te krijgen tot persoonlijke patiëntinformatie. Zorgprofessionals kunnen informatie opvragen over medische geschiedenis, huidige medicatie, allergieën en andere relevante gegevens. Hierdoor kunnen ze beter geïnformeerde beslissingen nemen en de kwaliteit van de zorg verbeteren.
 

Patiënten betrekken bij het zorgproces

Hoewel Maya voornamelijk gericht is op het ondersteunen van zorgprofessionals, kan ze ook van waarde zijn voor patiënten. Maya kan basisinformatie verstrekken over veelvoorkomende symptomen, medicatie-informatie en algemene gezondheidstips. Hierdoor kunnen patiënten beter geïnformeerd zijn en een meer actieve rol spelen in hun eigen zorgproces.

Door gebruik te maken van de app, kunnen patiënten overal en op ieder moment van de dag vragen beantwoorden. Dit is als gepersonaliseerde vragenlijst verwerkt in de app, waardoor Chatbot Maya tijdens de nazorgperiode op vaste tijdstippen automatisch contact opneemt met de patiënt. Door de patiënt te betrekken in het eigen zorgproces en regie te geven, speelt Maya optimaal in op de groeiende zorgvraag en vergrijzing van de samenleving.
 

Tool voor beslissingsondersteuning

Als een betrouwbare assistent biedt Maya beslissingsondersteuning aan zorgprofessionals. Door het analyseren van patiëntgegevens en het vergelijken met bekende medische protocollen kan Maya de zorgprofessional ondersteunen bij het bepalen van behandelplannen. Dit helpt zorgprofessionals om sneller en nauwkeuriger beslissingen te nemen, wat de kwaliteit van de zorg verbetert en de patiëntveiligheid vergroot. Dit bevordert een efficiënte en geïntegreerde aanpak van de zorg.
 
Maya, de geavanceerde chatbot van ChipSoft, biedt zorgprofessionals een waardevolle ondersteuning bij hun dagelijkse werkzaamheden. Met haar mogelijkheden om persoonlijke patiëntinformatie te verstrekken, medische kennis te bieden, beslissingsondersteuning te bieden en teamwork te bevorderen, draagt Maya bij aan de efficiëntie en kwaliteit van de zorg. Zorgprofessionals profiteren van de voordelen van Maya, waardoor ze profiteren van voordelen zoals tijdsbesparing en registratielastverlichting, betere zorg kunnen leveren aan hun patiënten en een positieve impact hebben op de gezondheidszorg als geheel.
 
In juni 2023 werd Maya genomineerd voor een Computable Award in de categorie ‘Digitale Innovaties’.

Voordelen

  • Verminderde werklast voor zorgprofessionals
  • Onmiddellijke beschikbaarheid van assistentie
  • Patiënt wordt naar de juiste zorg geleid
  • Gedegen standaard werkprocessen op basis van best practice.
  • Meertaligheid zorgt voor beter contact met anderstaligen
  • Verhoogde toegankelijkheid van zorginstelling

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met communicatie@chipsoft.nl