Verpleegkundigen zijn bij uitstek mobiele zorgverleners, die de hele dag lange trajecten afleggen tussen de bedden van hun patiënten. De app HiX Mobile Verpleegkundige is afgestemd op maat van hun zorgprocessen en biedt hen altijd en overal toegang tot de patiëntendossiers in HiX. Met de gebruiksvriendelijke app kunnen verpleegkundigen snel en efficiënt patiëntgegevens inkijken en in real-time informatie registreren, zoals metingen of medicatietoedieningen. De beschikbare informatie is altijd up-to-date en nieuwe gegevens worden eveneens direct opgenomen in het dossier van de patiënt.

Patiëntendossier binnen handbereik

Met de app HiX Mobile Verpleegkundige hebben verpleegkundigen de belangrijkste patiëntgegevens steeds binnen handbereik op hun mobiele telefoon. Alle informatie vanuit het dossier van de patiënt is gecentraliseerd op één plek. Via het voorblad kan de verpleegkundige in één oogopslag gegevens inkijken zoals ingebrachte materialen, diagnoses, opnamegegevens, medicatie, voorgeschiedenis, actieve verpleegproblemen, enzovoort. Bovendien hebben verpleegkundigen in de app toegang tot de dossierelementen die voor hen het belangrijkst zijn, zoals de rapportage, naslag, diagnoses, allergieën en behandelbeperkingen. Met het metingenoverzicht hebben verpleegkundigen inzage in alle meetwaarden die bij een patiënt zijn vastgelegd. Denk hierbij aan vitale parameters zoals hartslag of saturatie.

Eenvoudig activiteiten registreren

Daarnaast kunnen uitgevoerde metingen direct aan het bed van de patiënt worden geregistreerd en/of gewijzigd in het metingenscherm. De verpleegkundige kan vanuit het activiteitenplan in de app de uitgevoerde handelingen afvinken en eventueel overbodige activiteiten annuleren of verplaatsen naar een andere dag.

Via de looplijst hebben verpleegkundigen de optie om patiënten toe te eigenen en deze toe te voegen aan hun persoonlijke looplijst. Bovendien kunnen ze hier eenvoudig aantekeningen aan toevoegen.

Snel beelden toevoegen aan het dossier

Vanuit het activiteitenplan kunnen verpleegkundigen bijvoorbeeld ook scorelijsten invullen en registraties doen in het wond-/stomaformulier. Bovendien kunnen ze makkelijk foto’s toevoegen. Deze worden rechtstreeks in het patiëntendossier opgeslagen en niet op de telefoon van de verpleegkundigen. Alle gegevens die de verpleegkundigen registreren en/of wijzigen via de app worden meteen gesynchroniseerd met HiX desktop. Dit zorgt ervoor dat alle betrokken zorgverleners te allen tijde een up-to-date beeld hebben van de patiënt.

Aanpasbaarheid van de app

In de app HiX Mobile Verpleegkundige is het mogelijk om als zorginstelling bepaalde inrichting te personaliseren. Zo is er een nieuwe functie beschikbaar waarbij beschikbare overzichten naar wens kunnen worden toegevoegd aan de app. Denk hierbij aan patiëntselecties of bijvoorbeeld een specifiek overzicht met zwangerschapsdetails voor op materniteit. Op deze manier is de app aanpasbaar per specialisme. Daarnaast is het hoofdmenu van de app ook te personaliseren. Hierbij bepaalt de verpleegkundige zelf welke functionaliteiten hij/zij het vaakst gebruikt en welke dus het makkelijkst voorhanden moeten zijn. Op deze manier waarborgt HiX Mobile Verpleegkundige gebruiksvriendelijkheid en efficiëntie tijdens het verpleegkundig werkproces.

Automatische VG-MZG scoring

Wanneer verpleegkundigen via de app activiteiten uitvoeren bij de patiënt en scorelijsten afnemen, worden op de achtergrond automatisch alle scores voor VG-MZG berekend. Omdat de verpleegkundigen hiervoor geen aparte handelingen meer moeten uitvoeren, bespaart het hen heel wat administratie op het einde van hun shift.

Toedienregistratie

De app biedt eveneens toegang tot de toedienregistratie van medicatie. Verpleegkundigen zien in een overzichtelijk en herkenbaar scherm welke medicatie ze bij de patiënt moeten toedienen en kunnen dit meteen vastleggen. Enerzijds kunnen ze de toediening van medicatie registreren door het vakje te selecteren, anderzijds door middel van barcodescanning.

Voordelen

  • Verhoogde mobiliteit van verpleegkundigen
  • Efficiënt en tijdbesparend
  • Real-time inzage en invoer van patiëntgegevens in HiX
  • Volledig up-to-date en gesynchroniseerd met HiX desktop
  • Persoonlijker patiëntencontact

Meer weten?

HiX Mobile is continu in ontwikkeling. Wilt u meer weten over onze mobile oplossingen? Bekijk meer over onze andere applicaties of neem dan contact met ons op via communicatie@chipsoft.be

Lees meer over HiX Mobile