HiX-Nutrition stroomlijnt het complete (logistieke) voedingsproces in zorgorganisaties en zorgt voor optimale ondersteuning voor elke zorgprofessional die hierbij betrokken is. Denk hierbij aan keukenmanagers, diëtisten, voedingassistenten maar ook verpleegkundige en logopedisten.

Nutrition binnen HiX

HiX creëert de optimale voorwaarden voor een efficiënt, nauwkeurig en veilig logistiek voedingsproces. Het biedt gerichte ondersteuning rond elke processtap: van het bestellen van de menu's tot het bereiden en serveren van de gerechten en de nauwkeurige innameregistratie. HiX zorgt bovendien dat elke behandelaar inzicht heeft in de voedingsgegevens en procesinformatie die voor hem relevant zijn.

Optimaal geïnformeerd

Doordat HiX-Nutrition is geïntegreerd in het EPD, hoeven patiënten hun allergieën, dieetwensen of voorkeuren slechts eenmaal op te geven. Deze informatie wordt gebruikt bij het aanbieden van de menu-opties en is zichtbaar in de keuken. In geval van een voedingsgewoonte - zoals halal of een glutenallergie - wordt de juiste filtering in de menukeuze aangeboden. Zo krijgt de patiënt niet de mogelijkheid om bepaalde menu's te selecteren. Het maakt niet uit of dat gebeurt tijdens de preoperatieve screening, tijdens een bezoek op de SEH of op de verpleegafdeling.

Plannen, bestellen, bereiden en serveren

De ondersteuning van HiX-Nutrition begint bij het inplannen van de menu's die aan de patiënten worden aangeboden. HiX maakt vervolgens een prognose op basis van menukeuzes uit het verleden en de hoeveelheid geplande opnames. HiX geeft altijd een actueel overzicht van de ingevoerde menukeuzes. Na sluiting van de invoer berekent het in welke aantallen en in welke uitschepbak de bereide gerechten moeten komen. Ook stippelt HiX voor voedingsmedewerkers de optimale route uit om de maaltijden op de actuele verpleeglocatie van de patiënten te kunnen serveren.

Patiënt legt menukeuze vast

De patiënt kan met HiX zelf zijn menukeuze vastleggen. Dit kan via het online patiëntenportaal vanuit huis voorafgaand aan een opname, maar dit kan tijdens het verblijf in het ziekenhuis ook via een tablet of bedside terminal. Indien gewenst kan het ook samen met de verpleegkundige op een COW of middels de voedingsapp die speciaal ontworpen is voor de voedingsassistenten. Patiënten vinden het prettig als ze zelf hun menu kunnen kiezen en verpleegkundigen hoeven de bestelling niet meer handmatig op te nemen en aan de keuken door te geven. Het patiëntenportaal en de voedingsapp zijn volledig geïntegreerd met de HiX-desktopversie, wat inhoudt dat de reeds ingevoerde voedingsallergieën en dieetwensen doorwerken. Hierdoor kiest de patiënt zelf ook altijd een geschikte keuze.

Diëtetiek

Op basis van de zorgvraag van de patiënt kan de diëtiste precies in kaart brengen wat de nutriëntenbehoefte van de patiënt is en kan ze een behandelplan opstellen en een voorbeeldmenu samenstellen. De voedingsanamnese kan op basis van de NEVO tabel precies in kaart worden gebracht De diëtiste heeft daarnaast zicht op en regie over de voedingsvoorschriften van de patiënt die worden verwerkt in de menukeuze. De registraties van de diëtiste zijn vervolgens weer realtime beschikbaar voor alle andere behandelaars. Diëtisten beschikken, net als alle zorgverleners met HiX, altijd over een compleet beeld van de patiënt. Zij hebben direct inzage in alle (historische) registraties van collega's, zoals de voorgeschiedenis, allergieën en intoxicaties en het medicatiegebruik.

Waarom HiX Nutrition?

Voordelen aan het gebruik van Nutrition

  • Ondersteuning voor het complete (logistieke) voedingsproces
  • Veiligheid: in de menukeuze wordt rekening gehouden met eventuele allergieën, voedingsgewoonten en diëten
  • Integratie: de keuken heeft realtime inzicht in de kliniek

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact met ons op.

Stuur ons een mail!