Elektronisch patiëntendossier (EPD) HiX stroomlijnt de opnameregistratie en -planning en zorgt voor optimale ondersteuning voor alle zorgprofessionals die bij de opname zijn betrokken.

Opname binnen elektronisch patiëntendossier ​HiX

Elektronisch patiëntendossier (EPD) HiX biedt ondersteuning tijdens het gehele klinische proces. Vanaf het eerste contact met de patiënt tot en met het ontslag en de facturatie. Het ondersteunt onder meer het plannen van de opname (en operatie), het registreren van de patiëntgegevens, het wachtlijstbeheer, de opname- en ontslagregistratie en de plannings- en bezettingsrapportage. HiX verschaft zorgprofessionals 24/7 een actueel beeld van de opnamestatus. Een overplaatsing, ontslag of beddenruil is direct na registratie voor iedere behandelaar inzichtelijk.

Efficiënt plannen

Opnames zijn met elektronisch patiëntendossier HiX snel en efficiënt te plannen. De beschikbare beddencapaciteit is zeer nauwkeurig te plannen. Wijzigingen in de planning zijn eenvoudig door te voeren en dagen waarop de patiënt is verhinderd, zijn simpel van de planning uit te sluiten. De opname kan in één handeling met de operatie worden meegepland, waarbij HiX automatisch rekening houdt met alle benodigde resources.

 

Handige overzichten

HiX biedt verschillende geïntegreerde opname- overzichten aan zodat de bali of receptie, het opnamebureau en de verpleegafdelingen altijd de belangrijkste informatie en functionaliteiten bij de hand hebben. Zo registreert men bijvoorbeeld eenvoudig opnames, overplaatsingen en ontslag vanuit het afdelingsbezettingsoverzicht.  Daarbij kan HiX de afdelingen en zorgbehoeften ook visualiseren in dynamische plattegronden (Maps). Hiermee is bijvoorbeeld in één oogopslag te zien welke patiënten gepland of opgenomen zijn of in welke kamers nog bedden beschikbaar zijn.

 

Time Out Procedure

De veiligheidverhogende Time Out Procedure is volledig geïntegreerd in het klinische proces. Van de planning en opname tot het ontslag van de patiënt worden de registratiemomenten op exact het juiste moment aangeboden.

 

Voordelen

• Klinische processen sluiten naadloos op elkaar aan in het elektronisch patiëntendossier
• Minimale registratiedruk tijdens opnameproces
• Actuele opnamestatus direct overal inzichtelijk
• Opname en OK-activiteiten in één keer plannen


Meer weten?

Lees meer over wat elektronisch patiëntendossier HiX voor ziekenhuizen kan betekenen of neem voor meer informatie contact op met communicatie@chipsoft.nl.