De Zelfservicekiosk is dé innovatieve aanmeldzuil om de doorstroming van de inloop in uw zorginstelling te optimaliseren en de basale patiëntgegevens up-to-date te houden. Efficiënt voor u en een prettige service voor uw patiënt.

 

Aanmeldzuil voor zelfservice binnen HiX

HiX heeft het succes van zelfservice – kijk naar de toepassingen in de luchtvaart, supermarkten of fast food restaurants - naar de zorg gebracht. Patiënten kunnen zich met een officieel legitimatiebewijs aanmelden bij de Zelfservicekiosk. Na het scannen van dit document haalt de aanmeldzuil de persoonlijke gegevens van de patiënt op uit HiX: naam, adres, huisarts, apotheek, verzekering, enzovoorts. De patiënt kan onjuiste gegevens snel en eenvoudig corrigeren via het touchscreen.

 

 

"Patiënten komen langs de zuil, voeren hun identiteitsbewijs in en worden naar de afspraak verwezen. Dit is patiëntvriendelijker voor mensen die regelmatig komen, zoals patiënten met een chronische aandoening. De Zelfservicekiosken zijn gebruiksvriendelijk, overzichtelijk én snel."
Koen de Theije, projectleider informatiemanagement bij ADRZ Goed

 

 

Vragenlijsten invullen

Als zorgorganisatie bepaalt u zelf welke gegevens de patiënt mag wijzigen. Alle mutaties die de patiënt doorvoert, maken direct onderdeel uit van het ZIS/EPD. Hierdoor beschikken alle betrokken behandelaars en administratiemedewerkers onmiddellijk over de juiste, actuele gegevens. De aanmeldzuil is ook bij uitstek geschikt om de patiënt vragenlijsten (bijvoorbeeld de MRSA-checklijst) zelf digitaal te laten invullen.


Duidelijkheid voor de patiënt

De zelfservicekiosk toont op overzichtelijke wijze de afspra(a)k(en) en de patiënt kan zich eenvoudig aanmelden. Eventuele wachttijden worden hierbij ook getoond. De patiënt ontvangt hierna een ticket van zijn afspraak en de bijbehorende looproute, zodat hij precies weet waar en bij wie hij wordt verwacht. Wanneer er gebruik gemaakt wordt van de decentrale aanmeldzuil, kan de patiënt bij aankomst bij bijvoorbeeld de poli, zijn ticket scannen. De patiënt neemt plaats in de wachtkamer en zijn behandelaar ontvangt een signaal dat hij aanwezig is.

 

Voordelen

• Kortere rijen voor de balies dankzij aanmeldzuil

• Betere doorstroming van patiënten

• Administratief werk verschuift naar de patiënt

• Gegevens staan direct in EPD

• Patiëntvriendelijk imago

 

Meer weten?

Lees meer over uw mogelijkheden met zorgportaal of neem voor meer informatie contact op met communicatie@chipsoft.nl.