• 10 november 2015 -

  HELMOND - Het Elkerliek ziekenhuis heeft een grote digitaliseringsstap gezet. Sinds vrijdag 6 november werken alle zorgprofessionals op elke locatie vanuit één geïntegreerd elektronisch patiëntendossier (HiX). Het Brabantse ziekenhuis kan patiënten nu nóg beter van dienst zijn.


  Van tientallen verschillende applicaties is Elkerliek ziekenhuisbreed met hulp van ChipSoft overgestapt op één geïntegreerd systeem. Dit nieuwe EPD maakt patiëntinformatie op elk moment inzichtelijk voor iedere bevoegde behandelaar, ondersteunt de workflow op de afdelingen en biedt zorgprofessionals rolgerichte ondersteuning. Jean-Pierre van Beers, lid Raad van Bestuur, ziet veel concrete voordelen. “De patiëntlogistiek loopt bijvoorbeeld nóg gestroomlijnder en we hoeven nooit meer te slepen met papieren dossiers. Iedereen heeft realtime toegang tot actuele, waardevolle gegevens. Een grote stap vooruit.”


  Primeur in de ambulance

  “Daarnaast is het Elkerliek het eerste ziekenhuis in Nederland dat elektronisch ritformulieren en foto’s vanuit de ambulance ontvangt”, vervolgt Jean-Pierre van Beers. “Op deze manier hebben zorgprofessionals al informatie over de patiënt voordat hij arriveert op de spoedeisende hulp.”


  Beter geïnformeerd

  Internist Paul Ackermans is ook blij met HiX. “Als medisch specialisten kunnen we nu makkelijker en sneller gegevens inzien en delen in één elektronisch patiëntendossier. Ook die van mijn collega’s, onafhankelijk van de locatie waar ze werken. We zijn beter geïnformeerd en het contact tussen de behandelaars verloopt veel directer.”


  Voorspoedige en beheersbare implementatie

  Een big bang EPD-implementatie is een ingrijpend en complex proces voor een zorginstelling en maak je niet jaarlijks mee. Merijn Mulders, programmamanager Elkerliek EPD: “Na de begeleiding van de strategie- en selectiefase heeft D&A medical group samen met ons de implementatie van het EPD gedaan. Het is erg prettig om samen te werken met een ervaren partij die al vele implementaties heeft begeleid en de juiste expertise heeft. Het behoedt je ook voor valkuilen die anderen al hebben ervaren. Samen met onze eigen mensen hebben we hard gewerkt om het EPD optimaal te implementeren en de patiëntenzorg nóg beter te maken.”


  Over HiX

  HiX is het moderne ZIS/EPD van ChipSoft. Het is een totaaloplossing voor dossiervoering, workflow-ondersteuning, zorgadministratie, zorglogistiek, planning en eHealth. HiX biedt elke zorgverlener de juiste ondersteuning, stroomlijnt de processen binnen zorginstellingen, faciliteert gegevensuitwisseling tussen instellingen en betrekt patiënten bij hun zorgproces. Het bevat álle informatie die bij de patiënt hoort, zoals afspraken, opnamen, onderzoeken, uitslagen, medicatie en diagnoses. Doordat HiX inzetbaar is op vaste en mobiele devices, kunnen zorgverleners overal relevante informatie inzien en registreren.


  Elkerliek ziekenhuis

  Elkerliek is een modern algemeen ziekenhuis dat is gevestigd in Helmond, met locaties in Deurne en Gemert. Het verzorgingsgebied telt ruim 170.000 inwoners en het buitengebied nog eens 108.000. Bij het Elkerliek werken zo’n 140 medisch specialisten, 2200 medewerkers en vele vrijwilligers. Samen leveren zij mensgerichte zorg van uitstekende kwaliteit.

  Meer nieuws lezen

Kan ik u helpen?

. . .
De chat is beëindigd