Het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel gaat over van SAP naar het nieuwe elektronisch patiëntendossier (EPD) van ChipSoft: HiX. Donderdag 13 oktober ondertekenden beide partijen het samenwerkingscontract. Met HiX wordt het IJsselland Ziekenhuis volledig digitaal.


Het IJsselland Ziekenhuis begint in december met de implementatie van het PDMS van HiX op de IC en OK in combinatie met het OK-planningssysteem, dat al in gebruik is. Dit gaat live voor de zomer van 2017. Aan het eind van dat jaar start de totale implementatie van HiX. De ingebruikname staat gepland voor 2018.


Regionaal

Samenwerking tussen ziekenhuizen wordt steeds belangrijker. Het veilig en snel kunnen uitwisselen van patiëntgegevens maakt daarvan een essentieel onderdeel uit. Doordat het IJsselland Ziekenhuis straks - net als vrijwel alle andere ziekenhuizen in de regio Rotterdam - werkt met HiX, wordt dat gemakkelijker.


HiX

HiX is het volledig geïntegreerde ZIS/EPD van ChipSoft. HiX is een totaaloplossing voor dossiervoering, workflow-ondersteuning, zorgadministratie, zorglogistiek, planning en eHealth. Het biedt iedere zorgverlener een geïntegreerde, digitale werkomgeving, faciliteert veilige gegevensuitwisseling tussen zorginstellingen en betrekt patiënten meer bij hun zorgproces. Doordat HiX inzetbaar is op vaste en mobiele devices, kunnen zorgverleners overal relevante informatie inzien en registreren.