Zorg- en ICT-experts van meer dan 50 zorginstellingen kwamen gisteren af op de Nieuwjaarsborrel van ChipSoft, die grotendeels in het teken stond van HiX-versie 6.1. In het Amsterdamse Hotel Mercure werd met inhoudelijke presentaties dieper ingegaan op de innovaties in deze versie en de zorg als geheel.


Na de officiële opening nam manager Research & Development Richard Storm de microfoon om de aanwezigen bij te praten over de nieuwste ontwikkelingen. Dat varieerde van consultvoering 2.0 tot de behandelsuite voor dialyse en oncologie, de geïntegreerde ondersteuning voor de bloedbank en het lab en de nieuwste oplossingen rondom patiëntvoeding.

Harry de Vries, chirurgisch oncoloog en CMIO van Deventer Ziekenhuis, hield vervolgens een betoog om de zorgvraag centraal te stellen en zorgverleners te laten doen waar zij het beste in zijn: “Dokters doen doktersdingetjes en verpleegkundigen doen verpleegdingetjes”.

Voor de luchtige ‘knipoog’ werd gezorgd door oud-schaatser Ben van der Burg. Als gastspreker nam hij de zaal mee naar het randje van de menselijke mogelijkheden op digitaal en sportief gebied. Op de afsluitende borrel passeerden alle onderwerpen nog eens de revue en werd gezamenlijk op het nieuwe jaar en HiX 6.1 geproost.