Vrouwenkliniek Zuidoost heeft vrijdag 31 maart HiX in gebruik genomen. Ons elektronisch patiëntendossier helpt de gynaecologische polikliniek om de zorg nóg beter af te stemmen op de patiënt.


“HiX helpt ons verder vooruit”, zegt gynaecoloog en directeur Emmy van Woerden van Vrouwenkliniek Zuidoost, eind vorig jaar uitgeroepen tot meest patiëntvriendelijke kliniek van Nederland. Dankzij de slimme digitale ondersteuning van HiX is er nu volgens Van Woerden nóg meer tijd voor de patiënt. “We kunnen nu nog makkelijker doorverwijzingsbrieven genereren en afspraken inplannen.”


Moderne zorg

Mededirecteur Eva Robertson: “We hebben nu ook een systeem waarmee we eenvoudiger informatie kunnen uitwisselen met andere zorgorganisaties, zoals ziekenhuizen of huisartsen. En we kunnen onze patiënten nu meer digitale mogelijkheden gaan bieden, zoals online afspraken maken. Onze kliniek is op alle vlakken klaar om de beste, meest moderne zorg te blijven leveren.”


Slimme ICT-ondersteuning

CEO Hans Mulder van ChipSoft is trots dat een van de meest vooraanstaande gynaecologische klinieken in Nederland voor de digitale ondersteuning voor HiX kiest. “Velen kennen ons alleen als automatiseerder van ziekenhuiszorg, maar steeds meer typen zorgaanbieders profiteren van de beste elektronische ondersteuning. Daar is de Vrouwenkliniek Zuidoost een prachtig voorbeeld van.”


Over Vrouwenkliniek Zuidoost

Vrouwenkliniek Zuidoost in Amsterdam biedt zorg voor vrouwen, door vrouwen. In deze gynaecologische polikliniek wordt met grote deskundigheid zorg gegeven die optimaal is afgestemd op de vraag en behoefte van de patiënt. Het (100 procent vrouwelijke) team bestaat uit ervaren gynaecologen, een polikliniek-arts gynaecologie, een verpleegkundige en doktersassistentes.