• 10 april 2017 -

  Revalidatie Friesland heeft vrijdag 7 april op alle locaties HiX in gebruik genomen. Revalidatieartsen en behandelaars houden in het elektronisch patiëntendossier alle informatie bij rondom de behandeldoelen en het behandeltraject van patiënten.


  Medische informatie wordt snel, gemakkelijk, veilig en overzichtelijk  ingezet. HiX biedt de mogelijkheid om de onderlinge communicatie tussen alle behandelaars binnen Revalidatie Friesland naar een hoger plan te tillen. Alle betrokken professionals hebben namelijk direct een compleet beeld over de actuele voortgang en het behandeltraject van de patiënt. Elke zorgprofessional legt zijn bevindingen en doelen  vast. Behandelaars hebben inzicht in elkaars bevindingen, maar ook in metingen, uitslagen en documenten.

  “Bij onze revalidatiebehandelingen stellen we altijd de vraag van de patiënt centraal. Dit was ook doorslaggevend in de keuze voor een EPD. Het snel kunnen beschikken over de juiste medische gegevens is van essentieel belang voor toekomstige adequate zorgverlening. Met het nieuwe systeem kunnen we ook gemakkelijk en snel patiëntgegevens uitwisselen met onze ketenpartners, waaronder medisch specialisten in ziekenhuizen”, vertelt Gerrie Eikelboom, Raad van Bestuur Revalidatie Friesland.

  Het EPD is bovendien op termijn te koppelen aan andere verwijsapplicaties en biedt in de toekomst mogelijkheden voor online zorgverlening. Zo kan het EPD gekoppeld worden aan een online omgeving voor patiënten, waarin zij behandelingen kunnen volgen, bijhouden of plannen. Door de inzet van deze technologie worden de patiënten van Revalidatie Friesland nog dichter bij hun persoonlijke revalidatietraject gebracht.


  Meer lezen?

  Wilt u meer lezen over de livegang van HiX in Revalidatie Friesland? Bekijk hier het volledige online magazine: Revalidatie Friesland live met HiX!

  Meer nieuws lezen

Kan ik u helpen?

. . .
De chat is beëindigd