• 14 augustus 2017 -

  Een maand voor de start hebben zich zo’n 120 zorgprofessionals uit meer dan 30 Nederlandse en Belgische zorginstellingen aangemeld voor de Ronde van ChipSoft. Zij fietsen op zondag 17 september tijdens de Dam tot Dam Fietsclassic samen door het prachtige Noord-Holland. We stellen je alvast voor aan één van onze eigen fietskanjers, ontwikkelaar Ernst Huijboom.


  Als er binnen ChipSoft iemand is die in aanloop naar de Ronde van ChipSoft veel heeft gefietst, is het Ernst Huijboom wel. Vanaf begin dit jaar heeft hij er al ruim 7500km op zitten. Om een beeld te geven: dat is de afstand van Amsterdam naar Bangladesh.


  Waar ben je allemaal geweest?

  Nou, niet helemaal naar Bangladesh hoor. Ik heb voornamelijk in Nederland gefietst, maar ook in Duitsland, België en Frankrijk. In mijn vakantie ben ik bijvoorbeeld in Roosendaal op de fiets gestapt en toen via Herentals in België naar Parijs, Orléans en het Loire-dal gefietst. En toen weer met een lus terug.


  Wat is het mooiste dat je gezien hebt onderweg?

  We zijn met een groep om 06.30 uur ‘s ochtends op de racefiets dwars door Parijs gefietst, terwijl er amper mensen op straat waren. Het was echt adembenemend om in alle rust langs de Eiffeltoren en alle andere bezienswaardigheden te fietsen!


  Heb je in aanloop naar de Ronde van ChipSoft nog een tripje gepland staan?

  Ja, binnenkort ga ik met mijn vrouw naar Florence en dan gaat de fiets ook weer mee. De zaterdag vóór de Ronde van ChipSoft komen we terug, dus ik mag zondag meteen mijn borst natmaken. Om het niet te gek te maken, rijd ik de 60km-afstand.


  Je hebt al eerder meegedaan. Wat is er zo leuk aan deze wielertocht?

  Het is heel gezellig. Onderweg kom je veel klanten en collega’s in ChipSoft-shirtjes tegen. Als je met elkaar in een groepje rijdt, ontstaat er een soort band. Of je elkaar nu kent of niet. Je maakt even een praatje en houdt elkaar uit de wind. En na afloop kun je lekker met elkaar napraten onder het genot van een drankje en een hapje. Heel leuk!


  Heb je nog tips voor de laatste trainingsmaand?

  Jazeker. Als je ‘jouw’ afstand nog niet in de benen hebt, kun je daar nu nog naartoe werken. Het is fijn als je minimaal één keer die afstand hebt afgelegd, zodat je weet wat je kunt verwachten. Dit moet je natuurlijk wel zorgvuldig opbouwen, maar dan ben je er zondag 17 september helemaal klaar voor.

  Ernst aan de voet van de Eiffeltoren. 

  Meer nieuws lezen

Kan ik u helpen?

. . .
De chat is beëindigd