Het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen heeft vrijdag 17 november HiX succesvol in gebruik genomen. Met HiX beschikt het ziekenhuis over een elektronisch patiëntendossier dat voortdurend vernieuwt en technologisch klaar is voor de mogelijkheden van de toekomst.


Het ziekenhuis maakte gebruik van CS-EZIS.Net, maar door de veranderingen in het zorglandschap was er behoefte aan een modernere totaaloplossing. De komst van HiX maakt onder meer de weg vrij voor de invoer van een gebruiksvriendelijk online patiëntenportaal, waarmee patiënten meer de regie kunnen voeren over hun eigen behandeling. 

Boudewijn Ponsioen, voorzitter Raad van Bestuur, is verheugd met de probleemloze overstap. “Met HiX zetten we een mooie stap naar de toekomst, waarin de technologische mogelijkheden alleen maar zullen toenemen. Het EPD ondersteunt al onze zorgprofessionals met gebruiksvriendelijke mogelijkheden en voldoet daarbij aan de hoogste eisen op het gebied van informatieveiligheid. Onze artsen en verpleegkundigen hebben uitgebreid getraind met HiX, waardoor de patiënt de overstap amper zal merken.”