• 21 februari 2018 -

  Nederland is al jaren wereldwijd koploper op het gebied van zorg-ICT. Niet vreemd dus, dat wij als land in de top 3 staan van grootste delegaties op de HIMSS, het grootste zorg-ICT event ter wereld. Alleen thuisland Amerika en het naastgelegen Canada komen met grotere delegaties. Waarom is een bezoek aan de HIMSS zo belangrijk voor Nederland? En wat doet ChipSoft op de HIMSS?


  Waarom is de HIMSS zo belangrijk voor de Nederlandse zorg-ICT en wat maakt de beurs voor ChipSoft zo interessant?

  De HIMSS is hét grootste zorg-ICT-podium, waar we innovatieve oplossingen kunnen delen met de markt. Het is ook een plek waar je met zorgprofessionals en leveranciers een aantal dagen wordt ondergedompeld in de vraagstukken van nu en in de toekomst. Praktische oplossingen, concrete toepassingen, visies en ‘lessons learned’ worden uitgebreid met elkaar gedeeld en dat inspireert!


  Wat zijn dit jaar de hot topics?

  Hét topic is samenwerking, standaardisatie en uitwisseling. Steeds meer zorgorganisaties - eerste, tweede én derde lijn - zoeken elkaar, de patiënt en de leveranciers van hun EPD op om samen naar betere zorg te gaan. Als initiator van Zorgplatform verwachten wij dit jaar ook veel interesse in dit onderwerp. Onlangs gaf de Reinier Haga Groep het startsein met dit nieuwe platform onder toeziend oog van Secretaris-Generaal Eric Gerritsen van VWS. Ook FocusCura heeft inmiddels haar thuismeetapp cVitals aangesloten op Zorgplatform. Dat er enkel met (inter)nationale standaarden gewerkt wordt en iedere zorginstelling – ongeacht welk ICT-systeem gebruikt wordt – kan aansluiten, brengt optimale samenwerking een stap dichterbij.


  Wat gaat ChipSoft actief doen op de HIMSS?

  Wij staan met een stand op de beursvloer waar wij (internationale) demonstraties geven van HiX en met bezoekers de dialoog aangaan. Ook kijken we samen met onze relaties terug op het afgelopen jaar en kijken we vooruit. 
  Vanuit onze voortrekkersrol geven wij onze relaties tijdens specifieke sessies een uitgebreide update over de ontwikkelingen binnen HiX en de zorg-ICT in zijn geheel. Daarin gaan wij dieper in op de thema’s patiëntparticipatie, mobiliteit, eHealth, procesoptimalisatie, samenwerking en gegevensuitwisselingsmogelijkheden. Kortom, het belooft weer een enerverende editie te worden, waarbij we met onze partners samen weer een mooie stap zetten naar betere zorg.


  Gaat u ook naar de HIMSS en wilt u ons graag ontmoeten? Dan kunt u van tevoren een afspraak maken of ons op iedere moment bezoeken op de stand (standnummer 6037, Sands Expo Center). Voor een afspraak mailt u naar communicatie@chipsoft.nl.

  Meer nieuws lezen

Kan ik u helpen?

. . .
De chat is beëindigd