• 22 mei 2018 -

  “VIPP gaat iedereen aan”,  zegt Janneke Hofstede, projectleider VIPP in Tjongerschans. “Daarom steken we met andere zorgaanbieders in de regio de koppen bij elkaar. Samen staan we sterker.” Janneke Hofstede is dinsdag 29 mei als spreker te gast tijdens de Gebruikersdag Zorgportaal. Daar gaat zij dieper in op VIPP Fryslân.


  “We lopen allemaal tegen dezelfde uitdagingen aan: we willen allemaal dat de patiënt ons portaal vindt en vervolgens gaat gebruiken. Dan is het zonde als iedereen het wiel probeert uit te vinden.”

  “Je kunt beter je krachten bundelen. Bijvoorbeeld op het gebied van communicatie. We zetten gezamenlijk een campagne op om patiënten, huisartsen en apothekers in te lichten over de veranderingen. Dat heeft meer impact dan afzonderlijk berichtjes in de krant zetten.”

  “Ook rondom digitale medicatieverificatie - een vereiste voor module B2 - werken we hard samen met elkaar. Een van onze doelen is een Friesland-brede opmaak voor recepten te maken, zodat apotheken straks eenduidige recepten krijgen vanuit alle instellingen.”
   
  “Tijdens mijn presentatie op de Gebruikersdag Zorgportaal vertel ik meer over VIPP Fryslân. We zijn voor de buitenwacht misschien wel elkaars concurrenten, maar zelf voelen we dat helemaal niet. We zijn ervan overtuigd dat we alleen gezamenlijk de toekomst van de zorg vorm kunnen geven.”

  Meer nieuws lezen

Kan ik u helpen?

. . .
De chat is beëindigd