• 31 mei 2018 -

    Ziekenhuis Rivierenland heeft gekozen voor het Elektronisch Patiënten Dossier HiX ter vervanging van al haar deelsystemen. Met de overstap naar HiX verzekert Rivierenland zich van een toekomstbestendige oplossing voor artsen, verpleegkundigen, ondersteunend personeel en patiënten. Voor nu en in de toekomst biedt HiX ruime en moderne functionaliteiten en intelligente ondersteuning.


    Rivierenland gebruikt momenteel meer dan tien EPD-deelsystemen. Om efficiënter te werken en samenwerking met patiënten en zorgaanbieders te bevorderen, kiest het ziekenhuis met HiX voor één geïntegreerd systeem ter ondersteuning van vrijwel alle zorgactiviteiten. Daarbij is ook de geboortezorg (IRIS) geïntegreerd, het logistieke voedingsproces evenals een PACS II-oplossing die zorgverleners voorziet van diagnostische beelden van hun patiënt. Met HiX wordt tevens ingezet op het bijblijven van de ontwikkelingen in de zorgmarkt zodat ook alle processen die nodig zijn voor het behalen van de VIPP- en JCI-doelstellingen ondersteund worden.

    Felix Cillessen, informatiseringsmanager in het ziekenhuis: “Met HiX wordt het voor iedereen eenvoudiger. De zorgverleners hebben straks één systeem waarin ze werken, in plaats van de vele deelsystemen die er nu zijn. Informatie verwerken wordt dan efficiënter en kan beter uitgevoerd worden met minder risico op fouten. Ook voor de patiënt wordt het straks veel gemakkelijker. Denk bijvoorbeeld aan meer eigen regie in de persoonlijke zorg, het veilig en eenvoudig kunnen inzien van persoonlijke gegevens via een goed beveiligd portaal, persoonlijke informatie ontvangen van de zorgverlener en het direct via je mobiel beschikbaar hebben van bijvoorbeeld onderzoeksresultaten of het maken van een afspraak. Dit systeem geeft ons de mogelijkheid grote stappen te maken in veilig en gestandaardiseerd werken en digitaal informatie delen. Iedereen gaat daar voordeel van ervaren.”

    Meer nieuws lezen

Kan ik u helpen?

. . .
De chat is beëindigd