Met de Ronde van ChipSoft, Damloop by night en Dam tot Damloop staat er voor onze relaties en collega’s een bijzonder sportief weekend voor de deur. Rick Mensen, Event Manager van organisator Le Champion, praat ons bij over het unieke karakter van de evenementen.

Wat maakt de Dam tot Dam FietsClassic / Ronde van ChipSoft zo uniek?


De start en finish op de Dam in Amsterdam is uniek; er is geen mooier plein waar je zo’n evenement kunt organiseren. Bijzonder is ook dat de Dam tot Damloop hier in het verleden van start ging. Al snel bleek het plein te klein voor de duizenden hardlopers. Voor het fietsen is het perfect. Ook de passage door de IJ-tunnel is bijzonder. Hier mag je normaal niet fietsen. Je voelt je als deelnemer dan ook heel speciaal. Uniek is ook dat we met de Dam tot Dam Wandeltocht, Dam tot Damloop, Damloop by Night en de Dam tot Dam mini-lopen meer dan 87.000 mensen in beweging brengen. Er is voor een ieder een uitdaging die bij hem past.


Hoeveel mensen doen er in totaal mee aan de Dam tot Dam FietsClassic?

De limiet is 6.000 deelnemers. Meer fietsers kunnen we niet kwijt op de Dam en de limiet zorgt er voor dat het niet te druk wordt op het parcours onderweg. Ongeveer 75% is man en 25% vrouw. De gemiddelde leeftijd van de deelnemers is 39 jaar.


Wat kunnen deelnemers langs de route verwachten?

Onderweg fiets je letterlijk van Dam tot Dam, zo kom je door vele plaatsen met “Dam” in de naam zoals Monnickendam, Volendam, Edam en Zaandam. De eerste kilometers zie je Amsterdam ontwaken en volg je het parcours van de Dam tot Damloop. Opvallend snel verandert de stedelijke omgeving in de landelijke omgeving boven Amsterdam met water, polders en molens. Onderweg kom je langs verschillende verzorgingsposten waar je even op adem kunt komen. Ook rijden mobiele fietsenmakers rond over het parcours om te assisteren bij fietsers met materiaalpech. Kortom, aan alles is gedacht om er een mooie dag van te maken!


Wat is voor jullie de meerwaarde van ChipSoft als sponsor?

Sponsoren zijn voor ons heel belangrijk. Niet alleen maken ze het evenement mogelijk, door hun netwerk in te zetten activeren zij vele mensen om mee te doen. Het enthousiasme van ChipSoft is aanstekelijk. De mooie VIP-tent op de Dam zorgt voor een bijzondere ervaring voor deelnemers van ChipSoft bij de Dam tot Dam FietsClassic die ze niet snel zullen vergeten. We zijn er trots op dat we met ChipSoft weer een A-merk aan ons evenement verbonden hebben. Jullie team heeft deelnemers uit heel Nederland, waar het algemene beeld is dat 40% van de deelnemers uit de directe omgeving van Amsterdam komt. ChipSoft zorgt voor een geografische diversiteit. Goed voor de naamsbekendheid.


Waarom is het Longfonds het goede doel van de FietsClassic?

Onze longen zijn van levensbelang, voor iedereen, maar zeker voor fietsers. Ze brengen zuurstof naar elke cel in ons lichaam en dat heb je extra hard nodig wanneer je een sportieve prestatie op de fiets levert. Het Longfonds strijdt voor gezonde lucht en gezonde longen. De Dam tot Dam FietsClassic deelt deze missie. Iedereen wil toch een gezonde lucht om in te sporten? Bij de Dam tot Dam FietsClassic halen we geld op voor het Longfonds en geven we ze een podium, waar zij kunnen laten zien wat ze allemaal doen. Bijzonder is ook dat de Dam deze dag rookvrij is. Bij de stand van het Longfonds kun je een longtest doen, checken hoe gezond de lucht in jouw omgeving is en op de foto. Olympisch Kampioen Epke Zonderland geeft dit jaar namens het Longfonds het startschot voor de Dam tot Dam FietsClassic.