De VIPP A2-bijeenkomsten voor ziekenhuizen die HiX inzetten om hun A2-doelstelling te halen, waren een groot succes. Tijdens deze bijeenkomsten kwamen verschillende onderwerpen aan bod: wat levert ChipSoft voor VIPP A2? Welke wijzigingen worden in Zorgportaal doorgevoerd? En hoe komt u door de VIPP A2 audit? Ook kregen niet-standaard-content-klanten de cursus ‘gestructureerde oplevering BGZ’, met uitleg over het 'mappen' van de eigen content op de BGZ.


Evelien Vos, VIPP-expert en projectmanager: “Door middel van deze sessies willen wij al onze relaties optimaal ondersteunen bij het behalen van hun VIPP-doelstellingen. Aan het eind van 2019 - voor sommigen die de versnellingsoptie hebben gekozen al eerder - moeten ziekenhuizen door een audit zien te komen. Hierin wordt getoetst of ze een beveiligd portaal hebben waar patiënten hun medische gegevens kunnen inzien en een samenvatting van hun dossier op een gestructureerde manier kunnen downloaden.”


Standaard content

“Daarnaast moeten ze ook hun patiënten aanzetten tot het inloggen op het portaal, doordat ze moeten aantonen dat een percentage van de patiënten die de afgelopen maand in het ziekenhuis zijn geweest ook hebben ingelogd op hun portaal. In deze bijeenkomst leggen we uit welke software is uitgeleverd aan de ziekenhuizen om de download mogelijk te maken en welke inrichting ze daarbij nog moeten doen. Voor de standaard content klanten doen wij de inrichting en zullen die uitleveren via een content update. Ook hebben we de tips en tricks doorgenomen die wij hebben met jarenlange ervaring met auditors om door je audit te komen.”


Veel animo

Vorige week vonden de eerste bijeenkomsten plaats. “Het waren leuke en interessante dagen”, zegt Evelien. “Ik heb het idee dat we klanten duidelijkheid hebben kunnen bieden over waar ze mee aan de slag kunnen en wat er van hen verwacht wordt. We hadden heel veel tijd ingepland om lang stil te kunnen staan bij belangrijke en ingewikkelde punten. Het overgrote deel van die tijd hebben we niet nodig gehad; zaken bleken sneller duidelijk te zijn dan we hadden gedacht. Omdat er veel animo is, vindt er in november nog een sessie plaats.”