Medicatie en apotheek gerelateerde ICT-professionals van 52 zorginstellingen kwamen donderdag 11 oktober naar het Spant in Bussum om te horen over de laatste ontwikkelingen in HiX en te luisteren naar inspirerende sprekers.


De gebruikersdag stond dit jaar weer bol van kennisdeling, inspirerende verhalen van gastsprekers en nieuwe ontmoetingen. Zo sprak Erwin van Malland, Programmamanager FMD van de Stichting Nationale Medicijnen Verificatie Organisatie, in een plenaire bijeenkomst over Falisfied Medicines Directive (FMD). Hij lichtte toe wat de implicaties zijn van de FMD voor de apotheekhoudende. Ook ging hij dieper in op het aansluitproces van de ziekenhuizen op het Nationale Medicijnen Verificatie Systeem (NMVS).


Nieuwe medicatiebewaking

Leonora Grandia, als apotheker en Productmanager Farmacotherapie verbonden aan Z-Index, nam de bezoekers mee in de wereld van medisch farmaceutische beslisregels (MFB’s). De medicatiebewaking in de G-Standaard wordt vernieuwd, met als doel het aantal onnodige signalen te verminderen en nieuwe risicosituaties te kunnen detecteren. Deze nieuwe medicatiebewaking wordt in nieuwe bestanden uitgeleverd, wat betekent dat de softwarehuizen de MFB’s moeten inbouwen.


CS-behandeling

Namens ChipSoft legde Petra Visser de meerwaarde van CS-behandeling uit. Op het moment dat er een kuur voor een patiënt wordt ingepland horen daar diverse afspraken, orders en mogelijke opnames bij. CS-Behandeling is dé manier om dit alles bij elkaar te houden en gemakkelijk in te plannen en te wijzigen.


“Mooie gezondheidszorg”

Niek van den Adel, werkzaam voor het instituut voor positieve gezondheid, legde de zaal met zijn inspirerende presentatie een interessante uitdaging voor: hoe krijgen we samen voor elkaar dat, ondanks alle veranderingen, iedereen blijft genieten van de mooie gezondheidszorg die wij in Nederland hebben?


Gevarieerde parallelsessies

‘s Middags verspreidden de bezoekers zich over de verschillende parallelsessies, waarin onder meer werd ingegaan op de uitdagingen rondom VIPP B2 en de ontwikkelingen in HiX 6.2. Ook hadden werkgroepleden poster-presentaties voorbereid rondom onderwerpen die in de diverse werkgroepen spelen. Dit leverde interessante gespreksstof op voor tijdens de afsluitende borrel.