• 22 november 2018 -

  Dagelijks werken meer dan zevenhonderd ‘Chippies’ aan de verbetering van Nederlandse en Belgische zorg-ICT. Wij laten hen graag aan het woord over hun werkzaamheden en uitdagingen. Deze keer: Frank Steltman, technisch consultant en projectleider.


  Het zijn drukke tijden. De ene livegang is nog maar net achter de rug of de volgende livegangen staan alweer te wachten. Daarnaast zijn we natuurlijk voortdurend bezig met ontwikkelen, ontwikkelen en ontwikkelen.

  Ik heb een dubbelrol, waardoor ik zowel bij implementaties als bij de ontwikkeling van HiX nauw betrokken ben. In mijn rol van technisch consultant help ik klanten bij de inrichting van de techniek om onze online Zorgportalen en Zelfservicekiosken optimaal in te zetten. En als projectleider mobile begeleid ik alle implementaties van de mobiele toepassingen van HiX.

  In mijn werk wil ik graag van maatschappelijke waarde zijn. Als je puur naar de techniek kijkt, kan ik dit werk ook in een andere sector doen, maar met zorg krijgt iedereen op den duur te maken. Daarom vind ik het fijn om samen met collega’s en zorgprofessionals te zorgen dat die zorg optimaal wordt ondersteund. Bij Noordwest Ziekenhuisgroep hebben laatst bijna 120 specialisten onze app in gebruik genomen, waardoor zij aan het bed van de patiënt kunnen registreren. Die verhoging van veiligheid en efficiëntie, dáár doe ik het voor.

  Momenteel werk ik nauw samen met de volgende ziekenhuizen die onze app inzetten. In aanloop naar dergelijke implementaties geef ik een presentatie over onze mobiele toepassingen en help ik de ICT-afdeling bij alles wat nodig is om een mobiele app in een ziekenhuis ter beschikking te stellen. Mobiel werken brengt hele nieuwe uitdagingen op het gebied van privacy en security. Hierbij overleggen we met mensen die veel ervaring hebben op het gebied van Mobile Device Management.

  Ik ben dus voortdurend aan het schakelen met zowel zorg- als ICT-professionals. De ene keer sta ik op een operatiekamer en de andere keer ben ik met financiële experts in overleg. Die verschillen zijn heel leuk. Met de mobiele app ‘raak’ je weer heel veel specialisten. Er is nu ook een verpleegkundige app, dus dan praat je weer veel met die vakgroep.

  Wat werken bij ChipSoft zo boeiend maakt, is dat er niet in hokjes wordt gedacht. Ondernemerschap wordt erg gewaardeerd. Dat geeft een gevoel van vrijheid. Als je ideeën hebt die buiten jouw oorspronkelijke expertise liggen, wordt dat alleen maar gestimuleerd. Sterker nog, je krijgt de kans om ze zelf uit te werken.

  Zoals ik in het begin al aangaf, zijn het drukke tijden. Wil jij ook maatschappelijk relevant werk doen en heb je affiniteit met zorg-ICT? Dan is werken bij ChipSoft wellicht ook iets voor jou. Misschien wel in een soortgelijke functie als die van mij, want we zoeken nog meer technisch consultants.  

   

  Meer nieuws lezen

Kan ik u helpen?

. . .
De chat is beëindigd