​Gisteren kwamen de zorg en de ICT-wereld bijeen op de 23ste editie van het Colloquium. Belanghebbenden en beleidsmakers gingen in gesprek over de digitalisering van de gezondheidszorg. Uiteraard was ChipSoft ook van de partij.


Op het programma stonden uiteenlopende facetten van de zorg en ICT. Thematische parallelsessies brachten actuele onderwerpen zoals transmurale communicatie, patiëntgerichte uitkomsten en artificiële intelligentie naar het voorplan. De sessie over het elektronisch patiëntendossier ging van start met een presentatie van CIO Peter Thijs over de ervaringen van zijn Ziekenhuis Oost-Limburg met HiX.

"Sinds de livegang werken we ZOL-breed met een end-to-end structureel geïntegreerd systeem vol voorgeconfigureerde best practices. Nu we de technische tools ter beschikking hebben, werken we nog verder aan de harmonisatie van de werkprocessen. We zetten ook volop in op projecten om meerwaarde te genereren uit de data die we ter beschikking hebben."

"HiX was aan het begin van ons traject nog een Nederlands EPD, maar we hebben met behulp van de leverancier alles geoptimaliseerd voor de Belgische zorg."

Geïnteresseerden konden op de stand van ChipSoft uitgebreid kennismaken met de eindeloze mogelijkheden van het EPD, de mobiele apps , de chatbot, het Zorgplatform et cetera. Zo biedt ChipSoft zorgorganisaties alle tools om het voortouw te nemen in een veranderende zorgcontext. De geïntegreerde functionaliteiten zorgen ervoor dat zorgverleners vlot en geïnformeerd hun werkprocessen doorlopen. Ze bieden een solide basis voor de beste behandeling van de patiënt, die ook zelf een actieve rol inneemt als copiloot.

Het werd een dag vol boeiende gesprekken, presentaties en inspiratie. Heeft u nog bijkomende vragen naar aanleiding van de presentatie van Peter Thijs of wilt u meer weten over HiX? Aarzel dan niet om contact op te nemen met communicatie@chipsoft.be.