• 15 augustus 2019 -

    De e-healthtoepassing Safe@Home, ontwikkeld om zwangere vrouwen met een verhoogd risico op een hoge bloeddruk thuis te monitoren, is via Zorgplatform geïntegreerd in het elektronisch patiëntendossier (EPD) van het UMC Utrecht.


    Safe@Home, door het UMC Utrecht ontwikkeld in samenwerking met ontwikkelaar Luscii, blijkt erg succesvol. Zwangere vrouwen hebben er voordeel van en zorgmedewerkers kunnen er efficiënter door werken. De app is via Zorgplatform aangesloten op het EPD van het ziekenhuis, waardoor zorgmedewerkers in één oogopslag de gegevens kunnen inzien en vergelijken.

    Zwangere vrouwen die gebruik maken van Safe@Home meten iedere ochtend hun bloeddruk. Ook beantwoorden zij een aantal vragen over symptomen die samenhangen met de bloeddruk. Medewerkers op de poli Verloskunde bekijken die gegevens op een vast moment op de dag. Als alle resultaten van een vrouw ‘groen’ zijn, is er geen interventie nodig. Als er een alarm verschijnt, wordt actie ondernomen.

    Mireille Bekker, associate professor en gynaecoloog in het UMC Utrecht, gaat in Zorgvisie dieper in op deze samenwerking: https://www.zorgvisie.nl/e-healthtoepassing-geeft-vrouwen-meer-regie-tijdens-zwangerschap/

    Meer nieuws lezen

Kan ik u helpen?

. . .
De chat is beëindigd