Stichting Gilat en het Martini Ziekenhuis zijn de winnaars van de ChipSoft Charity Challenge. Stichting Gilat wint sponsoring van een aantal vrolijke interactieve theatervoorstellingen voor chronisch zieke kinderen in kinderziekenhuizen en het Martini Ziekenhuis krijgt fietsjes voor de kinderafdeling. 

 

Interactief theater in kinderziekenhuizen door heel Nederland

Stichting Gilat brengt sinds 2012 interactief theater naar (academische) kinderziekenhuizen. Daar zorgen acteurs voor plezier, ontspanning en afleiding bij chronisch zieke kinderen met fantasierijke, interactieve theatervoorstellingen. Voor alle kinderen is theater een middel om zich te kunnen ontplooien; het stimuleert creativiteit en daagt ze uit een kritische en nieuwsgierige houding te ontwikkelen. Met het interactieve theater wil Stichting Gilat chronisch zieke kinderen ook laten lachen, even laten vergeten dat zij ziek zijn. Ook ouders (en ondersteunende verpleegkundigen) ontspannen als ze zien dat hun zieke kind of patiënt lacht en geheel opgaat in het theaterspel.

Nathalie Bertollo, aandrager van dit goede doel: ”Wat ontzettend fijn dat Stichting Gilat gewonnen heeft! Nadat ik een aantal voorstellingen van Stichting Gilat had bezocht kwam het doel van deze stichting zo diep bij mij binnen: je ziet de ernstig zieke kinderen letterlijk geheel opgaan in het interactieve theater, zij vergeten even alles, zo mooi, wat een effect heeft deze vorm van theater. ”

Fietsjes Kinderafdeling Martini Ziekenhuis

De kinderafdeling van Martini Ziekenhuis kwam samen met de pedagogisch medewerkers tot de wens om de afdeling te verrijken met kinderfietsjes. Dit om het verblijf voor kinderen zo aangenaam mogelijk te maken en dat ze ook enige fysieke inspanning kunnen leveren wat hopelijk tot een spoedig herstel leidt. Miranda Nienhuis, unithoofd van de kinderafdeling: “Fantastisch dat dit kan, dat dit bestaat en dat wij in aanmerking zijn gekomen voor deze mooie donatie.”

Bij de ChipSoft Charity Challenge kunnen onze relaties via social media aangeven welk goed doel of initiatief een donatie verdient. Dat leverde dit jaar weer veel inzendingen, retweets en reacties op. We zijn verheugd dat we ook op deze manier kunnen bijdragen aan betere zorg en danken via deze weg alle deelnemers voor de inzending van hun hartverwarmende ideeën!