• 23 maart 2020 -

  Dagelijks werken meer dan zevenhonderd ‘Chippies’ aan de verbetering van Nederlandse en Belgische zorg-ICT. Wij laten hen graag aan het woord over hun werkzaamheden en uitdagingen. Deze keer: Edwin Staal, Project Consultant Datawarehouse.


  Anderen inspireren is te gek. Daarom vind ik het dubbelleuk dat jij nu mijn verhaal aan het lezen bent. Mijn naam is Edwin, 47 jaar, getrouwd met Esther en ongelofelijk trots op mijn twee kinderen Senna en Levy. Mijn vrije tijd besteed ik graag aan mijn gezin en ik ben vaak op de golfbaan te vinden. In de zomer van 2019 heb ik een prachtige ‘hole-in-one’ geslagen; ik ben namelijk aan de slag gegaan als Datawarehouse Project Consultant bij ChipSoft. 

  Na mijn opleiding tot leraar lichamelijke opvoeding heb ik meer dan 25 jaar in de fitnessbranche gewerkt. Totdat ik op het punt kwam dat ik iets heel anders wilde doen. Het is altijd mijn drive geweest om mensen langer actiever, gezonder en dus gelukkiger door het leven te laten gaan. Ik heb ontdekt dat mijn passie voor mensen ook heel goed past in mijn nieuwe werk. 

  Na een eenvoudige oproep op Facebook kwam ik in contact met een oude bekende die al bij ChipSoft werkte. Je zult begrijpen dat een switch van de fitnessbranche naar de wereld van zorg, IT en data een grote was. 

  Binnen ChipSoft ervaar ik dat de ruimte om kennis op te doen volop aanwezig is. Interne opleidingen en fijne collega’s die altijd bereid zijn om te helpen, hebben mijn switch echt veel gemakkelijker gemaakt dan ik had verwacht. En heel eerlijk, na mijn eerste zes maanden is er nog veel te leren. Aan de andere kant breng ik weer kennis en ervaring mee waar ik ChipSoft en team Datawarehouse mee kan helpen. Als jij denkt aan een carrièreswitch om de zorg te verbeteren, dan kan ik je de stap naar ChipSoft zeker aanbevelen.

  Als Project Consultant Datawarehouse ben ik samen met mijn collega’s van het projectteam primair verantwoordelijk voor de implementatie van ons product. HiX-Datawarehouse is een oplossing voor zorginstellingen om meer inzicht en stuurinformatie te verkrijgen, zodat zij de juiste keuzes kunnen maken. Het lijkt wel golf! Als ik weet dat ik nog maar 130 meter (data) hoef te slaan naar de vlag (informatie), dan weet ik welke golfclub (kennis) ik moet gebruiken om de bal ook daadwerkelijk dicht bij de vlag te slaan. Gaaf toch?!

  Dat ik met ons Datawarehouse de professionals in de zorg help om hun werk (nog) beter te doen en daarmee invloed uitoefen op betere zorg in Nederland en daarbuiten, is iets wat dus heel dicht bij mijn passie ligt: mensen helpen.

  Op dit moment werk ik samen met twee collega’s om bij Radiotherapiegroep in Arnhem, een kleinschalige instelling voor bestralingen, de implementatie van het Datawarehouse vorm te geven. De gedachte dat we met data ook hier bijdragen aan betere zorg, vind ik écht mooi. Ik heb mijn passie opnieuw uitgevonden! 

  Wil jij ook eens kennismaken met de mogelijkheden bij ChipSoft? Bekijk hier onze vacatures.


  Meer nieuws lezen

Kan ik u helpen?

. . .
De chat is beëindigd