Software consultant Remco Hoonhout vertelt in zijn blog wat zijn werk aan HiX zo interessant maakt.

Tijdens mijn opleiding Biomedische Wetenschappen ontdekte ik dat een carrière in een laboratorium niet voor mij is weggelegd. Mijn interesse ging meer uit naar de klinische kant van zorg, waarbij je directer impact maakt. Daarnaast groeide mijn interesse in de bedrijfskant, waarop ik besloot om tijdens mijn master een business minor te volgen.


Om de opgedane kennis tijdens mijn master en minor te combineren, heb ik een afstudeerstage gedaan bij een medical device fabrikant. In die wereld wilde ik graag verder, vandaar dat ik bij ChipSoft ben begonnen als Consultant. Ik ben blij dat ik via zorg-ICT mijn steentje kan bijdragen. Met ons elektronische patiëntendossier bouwen we mee aan de backbone van zorginstellingen, want alle zorg die zij leveren, wordt middels onze zorg-ICT vastgelegd en ondersteund.

Als consultant heb je namelijk een vrij breed takenpakket, waarvan de implementatie van ons softwarepakket HiX bij zorginstellingen één van de voornaamste taken is. De ene keer doe je dit bij een ziekenhuis, de andere keer bij een huisarts of revalidatiecentrum.  Implementaties zijn omvangrijke projecten, waarbij je samen met zorgprofessionals hun werkprocessen in kaart brengt om ze vervolgens met HiX te ondersteunen. Iedere zorgaanbieder werkt anders en van veel zorginstellingen krijg je input die je kunt gebruiken voor de ontwikkeling van HiX en uitrol in andere zorgorganisaties. Dat zorgt ervoor dat we niet alleen onze software blijven ontwikkelen, maar dat het ook voor mij als consultant interessant blijft, want iedere dag een iedere zorgorganisatie is.

Na de eerste fase van de implementatie, waarin we samen de inrichting van het EPD bepalen en neerzetten, gaan we samen testen. Staat alles zoals we het samen bedacht hebben? Dan kunnen we 'live'. Dit gebeurt altijd op een datum die we ver van tevoren samen hebben afgesproken. Een spannend moment waarop HiX 'aan' wordt gezet voor de gehele organisatie. Alles moet kloppen: basale informatie, zoals de NAW-gegevens van een patiënt, maar ook de dossierinhoud, medicatie, voorgeschiedenis, allergieën, noem maar op. Dat vraagt nogal wat voorbereiding. Iedere keer als je met een zorginstelling 'live' gaat, voelt dat als aftellen naar Oud & Nieuw, ook qua feeststemming. Je klaart de klus echt samen met je collega's en de mensen van de zorginstelling, heel tof!

Na de livegang helpen we de mensen op de werkvloer met opstarten. De dagen erna richten we ons op vraagstukken die eerder nog niet aan de orde zijn gekomen. Ook tackelen we eventuele bugs en kunnen we nog bepaalde instellingen finetunen. Je merkt dat de artsen en verpleegkundigen snel aan ons EPD gewend zijn. Het is ontzettend gaaf om van dichtbij te zien hoe je met slimme ICT artsen en verpleegkundigen kunt helpen.

Los van dergelijke implementatietrajecten is het fijn om zorgprofessionals te helpen bij vragen waar zij in de dagelijkse praktijk tegenaanlopen. De veelzijdigheid en impact van deze job geeft ontzettend veel energie en voldoening.

Wil jij ook direct impact maken binnen de zorg? Dan is werken bij ChipSoft wellicht iets voor jou. Bekijk onze vacatures.