• 1 mei 2020 -

  Babette Boes begon onlangs als software consultant bij ChipSoft. We vroegen haar hoe het is om in coronatijden te beginnen bij een nieuwe werkgever. Ze hield een dagboek over de eerste drie inwerkdagen bij.


  Best vreemd hoor, om in deze tijden te beginnen met een nieuwe baan. Maar tot nu toe verloopt de inwerkperiode heel goed! Voor mijn gevoel doet ChipSoft er alles aan om dit zo prettig en duidelijk mogelijk te maken voor alle starters.

  Ruim voor mijn eerste werkdag kreeg ik al mijn inwerkschema.  Dit stelde me gerust, want ik zag meteen dat er heel goed was nagedacht over het inwerken en dat ik niet thuis aan mijn lot overgelaten zou worden. In dit schema stond precies wat van mij werd verwacht de eerste maand. Superfijn, als houvast op afstand. 

  Dag 1

  Op mijn eerste werkdag kon ik een laptop ophalen op kantoor in Amsterdam. Ondanks dat alle nieuwe starters een tijdslot hadden van 30 minuten, vond ik het erg prettig om mijn eerste dag niet thuis aan de keukentafel te beginnen, maar op de locatie waar ik uiteindelijk ga werken. Ondanks de 1,5 meter afstand met iedereen, voelde ik mij helemaal welkom!

  Na het ophalen van de laptop ging de eerste introductiedag thuis verder via Skype. Eén voor één stelden alle nieuwe starters zich aan elkaar voor, waarna we van recruiter Jan de ins and outs over de organisatie kregen te horen.

  Om 14.00 uur was het tijd voor een Skype-meeting met mijn teamleider Tarik en directe collega Isrid. Na een warm welkom legden zij uit wat ik de eerste dagen kon verwachten. Daarna volgde de eerste kennismaking met mijn team Radiologie. Ontzettend leuk om meteen de collega's te ontmoeten met wie ik veel ga samenwerken.

  Dag 2

  Nadat ik de eerste indrukken had verwerkt, kroop ik samen met mijn medestarters om 9.00 uur achter mijn laptop voor een presentatie over de trends in de zorg en bij ChipSoft. Erg leerzaam! Vijf blaadjes vol aantekeningen later, kregen we de zogeheten HiXperience! Hierin leer je als nieuweling in korte tijd heel veel over ons EPD, HiX. Interessant om voor het eerst de omgeving te zien waar ik als Software Consultant in ga werken. De info die ik daarna kreeg over e-learning, testscripts en mijn inwerkopdracht gaf me een uitstekend beeld van de komende maand.

  Dag 3

  Mijn derde inwerkdag alweer! Samen met Job, die tegelijk met mij is begonnen in domein Polikliniek, kreeg ik uitleg over support en onze interne administratie, gevolgd door een interne cursus over Informatiebeveiliging. Daarna had ik mijn eerste skype call met het hele domein Polikliniek. Voor ik het wist, was het 17.00 uur. Deze eerste drie dagen zijn voorbij gevlogen.

  Ondanks deze bijzondere start op afstand heb ik een heel goed beeld gekregen van ChipSoft en mijn nieuwe werkzaamheden. Ik voel mij heel erg welkom door de enthousiaste skype calls en alle inspanningen die worden gedaan om mij zo goed mogelijk in te werken. Ik kan niet wachten om nog meer te leren en om hopelijk heel snel iedereen face-to-face te ontmoeten, zowel bij ChipSoft als bij 'onze' zorginstellingen. 


  Help jij ons graag mee de zorg vebeteren via slimme ICT? Bekijk dan onze vacatures.

  Meer nieuws lezen

Kan ik u helpen?

. . .
De chat is beëindigd