Bent u benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van ICT-ondersteuning voor uw GGZ-instelling? Met HiX bieden wij een geïntegreerd EPD voor de geestelijke gezondheidzorg, kinder- en jeugdpsychiatrie, jeugdzorg, forensische zorg en verslavingszorg. Wij optimaliseren de software continu om deze goed op uw zorginstelling te laten blijven aansluiten. Bovendien profiteert u met de standaard content altijd van de laatste updates en nieuwste ontwikkelingen. Nieuwsgierig geworden? Experts lichten de belangrijkste feiten en fabels over HiX voor de GGZ toe.


1. HiX is een gesloten systeem- Fabel!

Interoperabiliteit zit in het DNA van onze organisatie. Omdat wij de noodzaak zien van goede en efficiënte informatie-uitwisseling, faciliteren wij in HiX dan ook de samenwerking, uitwisseling en communicatie met andere systemen. Dit doen we met behulp van de geïntegreerde interoperabiliteitsoplossingen, op basis van nationale en internationale standaarden. Het testen van koppelingen en integraties zit dan ook uitvoerig verweven in het implementatietraject van HiX. Wij innoveren en ontwikkelen voortdurend door. Zo maken wij ook optimale gegevensuitwisseling en samenwerking mogelijk met andere zorgaanbieders, e-health applicaties en PGO's.


2. HiX is alleen geschikt voor de ziekenhuispsychiatrie – Fabel!

Sinds 2006 ontwikkelen wij software voor de geestelijke gezondheidzorg, kinder- en jeugdpsychiatrie, jeugdzorg, forensische zorg en verslavingszorg. HiX is breed inzetbaar en ondersteunt allerlei verschillende declaratiestromen, zoals DBC, WLZ, Jeugd en WMO. Er zijn er binnen HiX ook specifieke functionaliteiten ontwikkeld in samenwerking met klanten. Enkele voorbeelden zijn een caseloadoverzicht, het FACTboard, het groepsverslag, de uitgebreide WvGGZ ondersteuning met signaleringen en een widget voor financieel inzicht in indicaties voor de jeugdzorg. Bovendien beschikt HiX over diverse dashboards en rapportages die breed inzetbaar zijn, zoals kwaliteitsindicatoren. De doorontwikkeling van HiX staat nooit stil. Samen met onze klanten streven we naar het ontwikkelen van de beste zorg-ICT oplossingen.


3. Met HiX als oplossing kunnen wij niks meer zelf – Fabel!

Daar waar andere leveranciers een leeg EPD leveren, leveren wij HiX met standaard content. Standaard content kunt u zien als alle denkbare inhoud voor een optimaal EPD. Dit varieert van verslagleggingsmogelijkheden tot complete order-workflows, specialistische vragenlijsten, ingebouwde richtlijnen, widgets en koppelingen om (verplichte) aanleveringen te realiseren. Doordat we deze standaard content aanleveren, is ook het onderhoud hiervan voor onze rekening. Daarnaast bieden wij binnen deze standaard content verschillende smaken/mogelijkheden, zodat de inhoud altijd goed blijft aansluiten op uw zorginstelling. Uiteraard is het mogelijk om zelf content toe te voegen. Dit komt dan in beheer van uw eigen zorginstelling.

De totstandkoming van de standaard content gebeurt onder andere door een samenwerking met onze klanten. Deze klanten verenigen zich in tientallen gebruikersgroepen. Wat besproken wordt in gebruikersgroepen, ligt aan de basis van vele innovaties en toevoegingen aan de standaard content. Alle zorgorganisaties die werken met standaard content, liften automatisch mee met innovatie en doorontwikkeling van HiX.


4. Binnen HiX kan multidisciplinair gewerkt worden- Feit!

In HiX worden alle gegevens van de cliënt opgeslagen binnen één dossier. Er wordt gewerkt met specifieke views op het dossier. Hierdoor krijgt de gebruiker op basis van rol en autorisatie alleen die informatie en functionaliteiten aangeboden die van toepassing zijn. HiX is hierdoor o.a. te gebruiken door behandelaren, specialisten, (groeps)begeleiders en administratief medewerkers, zonder dat de cliëntveiligheid in het gedrang komt. Ook buiten de zorginstelling biedt HiX zorgprofessionals ondersteuning middels een app. Zo is HiX beschikbaar daar waar de zorg geleverd wordt. Bovendien zorgt het werken in hetzelfde dossier voor vermindering van registratielasten. Zaken die eerder vastgelegd zijn, zijn immers voor elke zorgverlener inzichtelijk en kunnen gemakkelijk hergebruikt worden. Dit principe noemen wij 'enkelvoudig vastleggen, meervoudig gebruik'!


5. HiX voldoet altijd aan de laatste wet- en regelgeving -Feit!

Met ChipSoft heeft u een partner die goed op de hoogte is van de ontwikkelingen binnen de Geestelijke Gezondheidszorg, Ziekenhuispsychiatrie, Jeugdzorg en Forensische zorg. Wij bieden u innovatieve ICT-oplossingen die voldoen aan de wet- en regelgeving en zijn nauw betrokken bij leveranciersbijeenkomsten en werkgroepen. Denk bijvoorbeeld aan gegevensverstrekking iWvggz in relatie tot artikel 8:24 van de Wvggz, VIP GGZ, AKWA en het Zorgprestatiemodel 2022. Doordat ons GGZ-team grotendeels bestaat uit medewerkers die zelf in de GGZ werkzaam zijn geweest, zijn we ook aangesloten bij het Nederlandse Instituut voor Psychologen (NIP). Gezamenlijk houden wij de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Hierbij proberen wij met HiX onze klanten optimaal voor te bereiden op de nieuwe ontwikkelingen binnen de GGZ.