In navolging van onze kwalificatie voor ontwikkelvraag 1A en 1B, zijn we met HiX voor de huisartsenzorg nu ook gekwalificeerd voor ontwikkelvraag 2 en 3 van Programma OPEN. Hiermee voldoen we nu ook aan de ICT-basiseisen voor zowel de nieuwe portaalfunctionaliteiten als de PGO-route: eAfspraken (verzamelen) en eMetingen (delen) vanuit de persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO).

Voor de PGO-onderdelen maken wij gebruik van de LSP+-koppeling. Hiermee kan de patiënt, naast z’n dossiergegevens en documenten (1B), nu ook metingen opsturen naar HiX en afspraken opvragen uit HiX voor de huisartsenzorg. VZVZ zorgt ervoor dat dit conform de MedMij-standaarden eAfspraken en eMetingen verloopt, zoals beschreven in ontwikkelvraag 2 en 3.

 
Gebruikt u al HiX?

Als zorgaanbieder dient u zich bij VZVZ aan te melden voor LSP+. Als u al gebruik maakt van ontwikkelvraag 1B, bent u wel aangemeld, maar nog niet voor deze twee nieuwe gegevensdiensten (eMetingen en eAfspraak). Meer informatie over LSP+ en het aanvraagformulier voor LSP+ vindt u op de website van VZVZ. 

ChipSoft ondersteunt uw praktijk bij de technische implementatie van de LSP+-koppeling. De technische implementatie is kosteloos en plannen wij graag voor u in, zodra u ons de opdracht verstrekt. Wij hebben geen zicht in de doorlooptijd van VZVZ voor het realiseren van de aansluiting, maar adviseren u om niet te lang te wachten.