Gelre ziekenhuizen is als eerste ziekenhuis in Europa succesvol overgegaan naar een nieuw elektronisch patiëntendossier in de cloud: HiX. Dit nieuwe EPD draagt bij aan betere zorg voor patiënten, een efficiëntere manier van werken voor de medewerkers en een verbeterd patiëntenportaal MijnGelre.

Bekijk hier de aftermovie

 



Voor de zorgverleners betekent de overgang naar HiX een vermindering van de registratielast. Het wordt voor hen makkelijker en gebruiksvriendelijker om gegevens te registreren in één geïntegreerd systeem op iedere locatie van Gelre. Eenmaal geregistreerde gegevens kunnen handig worden hergebruikt en zorgverleners die samen een patiënt behandelen, beschikken over elkaars registraties.


Verbeterd patiëntenportaal MijnGelre

Ook is het patiëntenportaal MijnGelre verbeterd. Met deze persoonlijke online omgeving kunnen patiënten altijd en overal veilig hun eigen gegevens bekijken. Het vernieuwde MijnGelre biedt patiënten meer informatie en mogelijkheden om zelf informatie aan te vullen of te wijzigen, zoals het invullen van vragenlijsten of online aanmelden een afspraak.


Edwin Maalderink, lid Raad van Bestuur: “Ons nieuwe EPD draagt bij aan betere zorg voor onze patiënten en aan een efficiëntere manier van werken voor onze medewerkers.  Met de verbeterde versie van ons patiëntenportaal MijnGelre kunnen onze patiënten zich nog beter voorbereiden op een afspraak in het ziekenhuis. Ik ben erg trots op de vele medewerkers die de afgelopen maanden keihard hebben gewerkt om de overgang naar dit nieuwe EPD succesvol te laten verlopen.”