• 25 juni 2015 -

  ​Op de Dagbehandeling van het Maasstad Ziekenhuis (Rotterdam) ligt de registratiedruk beduidend lager door de inzet van het interactieve Maps. Maps geeft op een digitale plattegrond exact aan welke patiënt op welk bed ligt en reikt per patiënt alle uit te voeren acties en registraties aan. Door snel en overzichtelijk inzicht te bieden in de zorgtaken, voeren verpleegkundigen deze sneller en eenvoudiger uit.


  Alle zorg ‘live’ in beeld

  Maasstad zet Maps onder meer in om volgens de Theory of Constraints-methodiek (ToC) de ligduur van patiënten inzichtelijk te maken en daarop te sturen. Kleuren en iconen  geven ‘live’ aan welke informatie beschikbaar is en welke zorg de patiënt nodig heeft. “Ik zie in één oogopslag welke patiënt waar ligt, wat de ToC-kleur is en wanneer ik bijvoorbeeld een vertragingsreden moet toedienen”, zegt Diana Ritskes, verpleegkundige op de Dagbehandeling. “Ook krijg ik een signalering bij alarmerende uitslagen en zie ik de behandelrestrictie en isolatievorm. Hier kan ik direct rekening mee houden. Het werk wordt daardoor een stuk efficiënter.”

  De Dagbehandeling start alle werkzaamheden vanuit Maps op en registreert de bevindingen direct en gestructureerd in het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD). “Een stuk sneller dan voorheen”, aldus Diana.


  Publieksprijs

  Op de Zorg & ICT beurs ontving Maps de publieksprijs in de categorie ‘Arbeidsbesparende technologie’. De jury vond het mede innovatief, omdat de interactieve plattegronden breed inzetbaar zijn op verschillende afdelingen, zoals verpleegafdelingen, IC’s, OK’s en dialyseafdelingen. Daarmee vormt Maps een waardevolle tool om de zorg voor de patiënt te stroomlijnen. 

  Meer nieuws lezen

Kan ik u helpen?

. . .
De chat is beëindigd