• 8 juli 2015 -

  Reinier Haga Groep stapt met het Hagaziekenhuis en het Reinier de Graaf Ziekenhuis in 2016 over op HiX, het EPD van ChipSoft. De ziekenhuizen nemen hiermee één geïntegreerd EPD in gebruik waarin alle werkprocessen rondom de patiënt zijn ondergebracht. Woensdag 8 juli is de samenwerkingsovereenkomst ondertekend.


  Beide ziekenhuizen hebben momenteel een eigen EPD. Het HagaZiekenhuis gebruikt het EPD van SAP met een aantal specialistische deelsystemen, terwijl het Reinier de Graaf Ziekenhuis werkt met de voorloper van HiX. In 2016 gaan ze over op HiX, het geïntegreerde EPD van ChipSoft. “Hiermee vallen de informatiedrempels tussen de ziekenhuizen weg”, zegt Chiel Huffmeijer, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Reinier Haga Groep.


  Optimaal samenwerken

  “De specialismen kunnen in één gezamenlijk EPD optimaal met elkaar samenwerken”, aldus Chiel Huffmeijer. “Iedere behandelaar beschikt straks op elke locatie en op elk moment over de juiste en actuele patiëntgegevens. Bovendien kan bij het plannen van afspraken rekening worden gehouden met de capaciteit in alle vestigingen. Zo verhogen we de patiëntveiligheid en verloopt het onderling uitwisselen van specialisten efficiënter.”


  Betrouwbaar en toekomstbestendig

  Manager Informatisering & Automatisering Jan van Rijn van het HagaZiekenhuis noemt het een groot voordeel dat dat alle onderdelen van het zorgproces in HiX beschikbaar zijn: van afspraken en EPD tot medicatie en facturering. “Het managen van alle patiëntengegevens wordt een steeds grotere uitdaging doordat steeds meer informatie digitaal beschikbaar is. Met HiX kiezen we voor een betrouwbare en toekomstbestendige oplossing die zich binnen diverse grote zorginstellingen in Nederland heeft bewezen. Bijkomend voordeel is dat het EPD straks op alle afdelingen binnen de ziekenhuizen van de Reinier Haga Groep hetzelfde is ingericht. Dat leidt tot minder onderhoud en meer efficiëntie.”


  Verder innoveren

  Algemeen directeur Hans Mulder van ChipSoft kijkt uit naar de samenwerking. “Net als ChipSoft streeft zowel Reinier de Graaf als het HagaZiekenhuis continu naar verbetering. Het zijn twee topklinische opleidingsziekenhuizen die voorop willen lopen in het leveren van hoogwaardige zorg. Dat de Reinier Haga Groep kiest voor HiX om beter samen te werken en verder te innoveren, bevestigt voor ons dat HiX dé totaaloplossing op de zorgmarkt is.”

  Meer nieuws lezen

Kan ik u helpen?

. . .
De chat is beëindigd