• 6 oktober 2015 -

  LEIDEN – Alrijne Ziekenhuis zet de komende jaren sterk in op innovatie en efficiëntie. Het ziekenhuis stapt over op HiX, het ZIS/EPD van ChipSoft. Hiermee optimaliseert Alrijne de informatievoorziening rond de gehele patiëntenzorg. Hierdoor beschikken alle zorgverleners altijd over alle actuele patiëntinformatie. Dit komt zowel de zorg als de patiëntveiligheid ten goede.


  Dr. Mark de Jong, lid raad van bestuur Alrijne Zorggroep: "Wij kiezen bewust voor de 1 suite oplossing en de standaard content. Hierdoor willen wij de professionals geïntegreerde hulpmiddelen aanreiken en tevens de kosten voor beheer in de hand houden."


  Toekomstbestendig ZIS/EPD

  Alrijne Ziekenhuis beschikt met HiX straks over één geïntegreerd ZIS/EPD voor nagenoeg alle afdelingen. Met deze toekomstbestendige totaaloplossing voor onder meer dossiervoering, zorgadministratie, zorglogistiek, planning en eHealth, ondervinden zorgprofessionals en administratief medewerkers maximale steun tijdens hun werkproces. De keuze voor de PACS2 oplossing binnen HIX sluit volledig aan bij de visie om een geïntegreerd systeem te hebben voor alle zorgtoepassingen. Daarbij krijgen zij hulp van innovatieve oplossingen om de zorg te stroomlijnen en de efficiëntie en patiëntveiligheid te waarborgen.


  Gerichte oplossingen op ieder device

  Op het gebied van vernieuwing en gebruiksvriendelijkheid is HiX uniek in zijn soort. Het ZIS/EPD biedt rol- en taakgerichte oplossingen op ieder type device, zodat zorgverleners voor alle situaties altijd de juiste mogelijkheden tot hun beschikking hebben. Daarbij hebben zij veel vrijheid om persoonlijke voorkeuren in te stellen. Doordat HiX ook medisch inhoudelijke content biedt, hebben zorgverleners altijd gegevens en functionaliteiten bij de hand die specifiek voor hun vakgebied van toepassing zijn. Door dit soort maatondersteuning houden zij meer tijd over voor het verlenen van zorg.

  Bovendien biedt HiX een ‘closed loop’ rondom alle medicatiegerelateerde handelingen, ondersteuning van de landelijke aanleveringen, een sluitende oplossing rondom de prestatie-indicatoren en een PDMS-systeem voor onder meer de OK, de IC en de SEH. Daarbij zorgt ChipSoft ervoor dat HiX altijd voldoet en blijft voldoen aan alle wet- en regelgeving. 


  Over Alrijne Ziekenhuis

  Sinds 1 januari 2015 is Rijnland Zorggroep (Rijnland Ziekenhuis en de verpleeghuizen Leythenrode en Oudshoorn) gefuseerd met het Diaconessenhuis Leiden. Samen vormen zij Alrijne Zorggroep. De ziekenhuizen zijn samen verder gegaan onder de naam Alrijne Ziekenhuis. Alrijne Ziekenhuis heeft vestigingen in Leiden, Leiderdorp en Alphen aan den Rijn.

  Meer nieuws lezen

Kan ik u helpen?

. . .
De chat is beëindigd