•                                                                                 Nr. 10 - 29 maart 2018


   

  HiX vernieuwt continu. Het zit bovendien vol handigheden die gebruikers misschien nog niet kennen. Via HiX update blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, tips en tricks. In deze editie: Zorgplatform.

   

  Zorgplatform is een veilige service die uitgebreide ondersteuning biedt voor transmurale samenwerking in de zorg. Het ondersteunt bij het verwijzen van patiënten, de overdracht van patiënten, de gezamenlijke behandeling (shared care), het meekijken naar en consulteren van elkaars patiënten en bij zorg op afstand.

   

  Samenwerking verbeteren

  Het doel van Zorgplatform is om een centrale plek te creëren die zorgverleners rechtstreeks vanuit hun EPD kunnen bereiken. Zowel lokale als landelijke initiatieven kunnen zich erop aansluiten om zo de samenwerking in de zorg te verbeteren. Deelnemende zorgaanbieders hoeven geen samenwerkingsverband te hebben en het maakt niet uit welk (ZIS/)EPD, HIS of platform voor thuismonitoring ze gebruiken.

   

  Iedereen kan aansluiten

  Elke zorgaanbieder kan zich aansluiten. Van ziekenhuizen, huisartsen en thuiszorgorganisaties tot zelfstandige behandelcentra en zelfs leveranciers. Iedereen kan zich met zijn eigen systeem aansluiten op Zorgplatform en gebruikmaken van alle functionaliteiten, mits dit systeem gegevens volgens (inter)nationale zorgstandaarden kan versturen en ontvangen.

   

  Zorgplatform is een landelijke service die een brede transmurale samenwerking in de zorg mogelijk maakt die veel verder reikt dan alleen gegevensuitwisseling. Bekijk bovenstaande animatie voor een eerste indruk. 

   

  (Inter)nationale standaarden

  Zorgplatform communiceert gegevens via (inter)nationale zorgstandaarden, zoals Zorginformatiebouwstenen (ZIB’s), IHE XDW, IHE XDS, IHE XUA, SAML 2.0 en HL7 FHIR.

   

  Toestemming van patiënt

  Zorgplatform is een SaaS-oplossing (Software as a Service), waarbij de gegevens opgeslagen blijven op de servers van de zorgaanbieder van de patiënt. Van deze gegevens wordt een bouwsteen gemaakt die versleuteld via het platform wordt overgestuurd naar de opvragende zorgaanbieder. Uiteraard alleen met toestemming van de patiënt. De patiënt verleent zijn of haar toestemming via een toestemmingswebsite die via het online portaal van de zorginstelling benaderbaar is. Zorgplatform voorkomt risico’s op datalekken en past altijd binnen de natuurlijke workflow van zorgverleners.

   

  Meer dan uitwisseling

  Zorgplatform gaat verder dan het uitwisselen van basale medische gegevens. Zorgplatform maakt het ook mogelijk om patiënttoestemming te registreren, transmurale werkstromen af te stemmen, notificaties te ontvangen bij belangrijke ontwikkelingen en te communiceren met zorgverleners in andere organisaties. Zorgplatform biedt bovendien veel meer integratiemogelijkheden.

   

  Meer informatie over Zorgplatform

  Bekijk reeds eerder verschenen artikelen rondom Zorgplatform:
  - Zorgplatform: 1e integratie EPD en thuismetingen
  - Video: Wat is Zorgplatform?
  - Veelgestelde vragen - Zorgplatform

   

  Bezoek dé Zorg & ICT vakbeurs

  Tijdens de Zorg & ICT van 17-19 april 2018 in de Jaarbeurs Utrecht praten wij u graag verder bij.

   
  Omwille van privacy gebruiken wij in onze uitingen louter beeldmateriaal met fictieve gegevens. Aan de informatie en de afbeeldingen, zoals die in deze mailing worden weergegeven, kunnen geen rechten worden ontleend. Niettemin kan het voorkomen dat de genoemde oplossingen inmiddels zijn ingehaald door nieuwe ontwikkelingen

  Copyright © 2018 ChipSoft, All rights reserved.


Kan ik u helpen?

. . .
De chat is beëindigd