• ​Als cardioloog hebt u een cruciale rol in het zorgproces van de patiënt. U werkt met verschillende waarden en parameters die de gezondheid van de patiënt bepalen. Daarom is het belangrijk dat u zo snel en efficiënt mogelijk te werk kan gaan. Met geïntegreerd elektronisch patiëntendossier (EPD) HiX beschikt u over een volledig uitgeruste cardiologiesuite die naadloos aansluit op de cardiologische werkprocessen.  Geïntegreerde cardiologiesuite in het EPD

  De geïntegreerde cardiologiesuite van HiX biedt u alle nodige functionaliteiten in één systeem. Als cardioloog voert u verschillende functieonderzoeken uit zoals ECG’s, echo’s, fietsproeven, holters enz. waar enorm veel parameters uit voortkomen. Het EPD is gekoppeld met alle apparaten die deze metingen uitvoeren, waardoor de gegevens automatisch worden ingeladen in het patiëntendossier. 

  Denk bijvoorbeeld aan het electrocardiogram (ECG), die een sleutelrol vervult in de alledaagse cardiologische diagnostiek. Met de geïntegreerde ECG-viewer biedt HiX optimale ondersteuning bij het inzien en beoordelen van ECG's. Originele gegevens worden rechtstreeks in het EPD tot een beeld opgebouwd waardoor u hiervoor niet hoeft over te schakelen naar een andere applicatie. Bovendien beschikt de ECG-viewer over handige functies zoals het vergelijken van ECG's, het uitvoeren van metingen en het raadplegen van details. Op die manier wordt het werkproces rondom het inzien en beoordelen van de ECG’s sterk vereenvoudigd en versneld.   
  Daarnaast is door de integratie van het EPD alle bovengenoemde informatie onmiddellijk beschikbaar voor andere specialismen. Zo zijn alle actoren die betrokken zijn bij het zorgproces van de patiënt steeds op de hoogte van de meest actuele informatie.


  Cathlab voorzien van PDMS HCK

  Op het cathlab kan door middel van het PDMS HCK-dossier (Patient Data Management System - Hartcatheterisatiekamer) in het EPD alles omtrent de procedure geregistreerd en ingezien worden. Zowel de verpleegkundige als de arts kunnen gebruik maken van dit dossier. Het biedt de mogelijkheid om registraties te doen zoals metingen, events en OK-artikelen, maar het biedt de arts ook de mogelijkheid om het verslag te maken. De werksetting van het dossier biedt het ziekenhuis veel ruimte om eigen voorkeuren en werkwijzen door te voeren zodat het dossier perfect aansluit op het ziekenhuisspecifieke werkproces, bijvoorbeeld bij het inrichten van standaardbehandelingen en eventregistraties. 


  Ondersteunende consultvoering 

  Als cardioloog wordt u tijdens de consultvoering optimaal ondersteund door HiX. Het EPD maakt gebruik van een innovatief consultformulier dat op basis van de zorgvraag of diagnose van de patiënt logische vervolgstappen suggereert. Wanneer een patiënt bijvoorbeeld bij u komt met pijn op de borst als reden van komst, zal HiX u verschillende voorstellen doen om het beleid op te stellen. Zo kan u bijvoorbeeld meteen een holter aanvragen, waarbij de actie rechtstreeks op de werklijst van de verpleegkundigen terecht komt. Hierdoor hoeft u minder gegevens in te vullen in het EPD, waardoor u opnieuw tijd bespaart.


  Efficiënte verslaglegging

  Na het uitvoeren en inzien van een functieonderzoek, kan u eenvoudig het verslag opmaken in het EPD. De gegevens vanuit het meetapparaat worden hierbij automatisch overgenomen in het verslag. Deze manier van werken versnelt de verslaglegging aanzienlijk waardoor u meer tijd overhoudt voor de patiënt. Doordat u zelf geen gegevens hoeft in te voeren, is de verslaglegging bovendien minder foutgevoelig, wat de patiëntveiligheid verhoogt. Ook voorzien wij een uitgebreid gestructureerd verslag voor pacemakers, coronarografieën en andere procedures. Daarnaast kan bijvoorbeeld de informatie voor de Qermid-aanlevering aan de overheid om een terugbetaling voor cardiologische implantaten aan te vragen, heel eenvoudig uit het verslag in het EPD worden getrokken. 


  Wilt u meer weten over de mogelijkheden van cardiologie in HiX voor uw ziekenhuis? Contacteer ons voor meer info!


Kan ik u helpen?

. . .
De chat is beëindigd