• Voor poli-apotheken is het lastig om patiënten op een goede, snelle en begrijpelijke manier voor te lichten over de geneesmiddelen die ze voorschrijven. Veel openbare apotheken liepen eerder ook tegen dit ‘probleem’ aan en losten het op met een applicatie die voor elke patiënt automatisch een gepersonaliseerde en glasheldere bijsluiter tevoorschijn tovert. Deze dienst is ook beschikbaar voor poli-apotheken.

  1312_Mediair_01 


  Medicatiebijsluiters zijn regelmatig meerdere A4-tjes lang en staan vol ingewikkelde zinnen. Dat maakt het niet alleen lastig voor patiënten om de belangrijkste informatie eruit te filteren, ook voor ziekenhuismedewerkers is de medicatievoorlichting hierdoor veelal een tijdrovend karwei. Sommige ziekenhuizen kiezen er al voor alleen voorlichting te geven bij risicomedicijnen, andere doen het nauwelijks of zelfs helemaal niet. Gerichte, snelle en duidelijke geneesmiddelenvoorlichting in normaal Nederlands is voor ziekenhuizen echter binnen handbereik.


  UI-online

  De oplossing luistert naar de naam ‘UI-online’, een door SLS Communicatiediensten ontwikkelde applicatie die zijn sporen in de apothekerswereld al ruimschoots heeft verdiend. UI-online staat voor ‘Uitgifte Informatie online’ en is ontwikkeld om patiënten snel, eenvoudig en glashelder voor te lichten over hun medicatie. Geen ellenlange bijsluiters vol wollige teksten, maar een korte en bondige samenvatting met praktische informatie, opgesteld in begrijpelijk Nederlands.

  ChipSoft stelt deze dienst beschikbaar voor poli-apotheken. Ziekenhuismedewerkers kunnen hiermee de korte en bondige medicatie-informatie mondeling toelichten, tonen op een scherm of printen en meegeven aan de patiënt. Doordat de medicatie-informatie automatisch wordt gekoppeld aan de voorgeschreven medicatie in het ZIS/EPD, zijn handmatige zoekacties verleden tijd. Patiënten kunnen hun gepersonaliseerde bijsluiter bovendien thuis via het online patiëntportaal van hun zorginstelling opvragen. UI-online verhoogt dus de patiëntgerichtheid én kan een lastenverlichting opleveren voor medewerkers.


  Interesse

  Bij ziekenhuizen die gebruikmaken van de apotheekfunctionaliteit kan UI-online naadloos worden geïntegreerd. ChipSoft licht geïnteresseerde poli-apotheken graag in over de mogelijkheden.


  Meer weten?

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met communicatie@chipsoft.nl

Kan ik u helpen?

. . .
De chat is beëindigd