Geschiedenishttp://authoring.chipsoft.com/NL/organisation/Lists/Organisation/DispForm.aspx?ID=4Geschiedenis

 

 

Geschiedenishttp://authoring.chipsoft.com/NL/organisation/Lists/Organisation/DispForm.aspx?ID=4Geschiedenis

ChipSoft is in 1986 opgericht vanuit de behoefte om zorgregistraties efficiënter te maken. Wat begon met een klein stand alone facturatieprogramma voor medisch specialisten, is uitgegroeid tot een volledig geïntegreerd ZIS/EPD voor individuele én samenwerkende zorginstellingen binnen de gehele zorgketen.

1986: facturatieprogramma
ChipSoft ontwikkelt haar eerste computerprogramma voor medisch specialisten. Doel van dit programma is om administratieve processen te automatiseren, zodat specialisten meer tijd hebben voor de patiënt. Dit facturatieprogramma slaat snel aan, waarna ChipSoft zich toelegt op de automatisering van volledige ziekenhuisafdelingen.

1994: volledig ZIS
Begin jaren negentig werkt de helft van de medisch specialisten in Nederland met de oplossingen van ChipSoft. Het productportfolio is inmiddels zo omvangrijk, dat sprake is van een volledig ziekenhuisinformatiesysteem (ZIS). Dit ZIS is gebaseerd op DOS en draagt de naam CS-EZIS. CS-EZIS laat zorgverleners van diverse afdelingen profiteren van elkaars bevindingen en registraties.

2009: 4e generatie EPD
In 2009 lanceert ChipSoft het 4e generatie ZIS/EPD met de naam CS-EZIS.Net. Door gebruik te maken van de '.Net-technologie' werd het mogelijk om nog sneller aan te sluiten op wereldwijde architectuur- en informatieoverdrachtstandaarden. Innovatieve oplossingen als beslisondersteuning en interactieve dashboards spelen inmiddels een grote rol bij de ondersteuning van de zorgprofessionals.

2013: ketenoverkoepeling met HiX
Het CS-EZIS.Net krijgt een opvolger met de (inter)nationale versie HiX. HiX is functioneel én technologisch klaar voor de toekomst, waarin samenwerking tussen eerste-, tweede-, en derdelijnszorg en de patiënt zélf een steeds prominentere rol speelt. HiX ondersteunt de zorgketen met één geïntegreerd totaalsysteem, dat zowel voor de nieuwste smart devices als voor vaste werkstations oplossingen op maat biedt. 

 Social Twitter

ChipSoft op social media

 Social Facebook

Kan ik u helpen?

. . .
De chat is beëindigd