Iedere dag helpt Mickel Reemer, Senior Technisch Consultant bij ChipSoft, zorginstellingen om betere zorg te verlenen aan hun patiënten middels onze zorg-ICT. Mickel legt uit hoe verschillende facetten van zijn baan in Team Datawarehouse bijdragen aan het verbeteren van de zorg en het waarborgen van de technische toekomstbestendigheid van het datawarehouse binnen ChipSoft en bij onze klanten.

Vacature Developer Datawarehouse
Na tien jaar in het midden- en kleinbedrijf en negen jaar in de financiële dienstverlening, was ik toe aan iets nieuws. Binnen het midden- en kleinbedrijf zette ik projectmatig logistieke en financiële processen op. Vervolgens heb ik in de financiële sector gewerkt als software tester, project controller en in service management, toen in 2008 de sector Zorg-ICT bij mij in beeld kwam. Ik was meteen verkocht, want ik vind het leuk om mensen te helpen, op te leiden en te ondersteunen en ICT boeit mij al sinds mijn jeugd. Dat werd dus een eenvoudige optelsom.


Zorgverleners hebben recht op een goed systeem

Techniek staat voor vooruitgang en ik vind het uitdagend om steeds met nieuwe technieken te werken. Om hier een beeld bij te geven: in vogelvlucht maken we binnen het Datawarehouse een kopie van alle relevante data die wordt opgeslagen in ons EPD (elektronisch patiëntendossier) HiX. Deze data zetten wij om naar informatie en tonen wij in onder andere onze rapportages en kubussen. Hiermee hebben zorginstellingen snel actuele stuurinformatie tot zijn beschikking. Je kunt je voorstellen dat hier een hoop technische uitdagingen achter zitten op verschillende niveaus.

Wij ontwikkelen een systeem dat overzichtelijke en degelijke inzage biedt in de geleverde zorg, waarmee zorgverleners hun zorg eventueel kunnen bijsturen. Aan de ene kant bieden wij onze klant een product met technieken die gebaseerd zijn op onze expertise en ervaring en aan de andere kant ontvangen wij wensen van klanten op het gebied van techniek, aangezien dit een vakgebied is dat constant door ontwikkelt. Dit zorgt voor een interessante dynamiek met de klant en houdt ons scherp.


Bij de klant

Als Senior Technisch Consultant zorg ik voor de projectmatige inrichting van technische processen, zodat er een datastructuur staat waarmee zorginstellingen over grote hoeveelheden data in ons EPD HiX kunnen rapporteren, zónder dat dit invloed heeft op de performance van het EPD zelf. Ik zorg dat de techniek op de juiste wijze draait en licht de klant, veelal op locatie, voor hoe dit in elkaar steekt. Daarnaast verzorg ik cursussen voor zowel klanten als mijn eigen collega's. Techniek én contact met mensen, de ideale combinatie!


Mee ontwikkelen aan rapportages

Ook help ik mee aan de ontwikkeling van onze standaard rapportages, waarmee zorginstellingen onder meer antwoord krijgen op de volgende vragen:

Zijn er werkzaamheden nodig om te zorgen dat zorgproducten kunnen worden gefactureerd, bijvoorbeeld afspraken die nog moeten worden gefiatteerd of operaties waar nog een verslag van moet worden gemaakt?

Hoeveel productie is er de afgelopen periode per specialisme geleverd? Is die productie aanleiding om bijvoorbeeld betere afspraken met zorgverzekeraars te maken?

Wat was de kwaliteit van zorg? Zijn er ontwikkelingen geweest waaruit de zorginstelling lering kan trekken?

Hoe en waar kunnen zorginstellingen hun capaciteit nog optimaler inzetten (capaciteitsplanning)?

Dit is slechts een fractie van alle vragen die Datawarehouse beantwoordt. Door antwoord te geven op deze informatievragen kunnen wij zorginstellingen in verschillende perspectieven ondersteunen. Zo kunnen zij kijken naar de financiële uitkomst van de organisatie, maar ook vanuit het perspectief van de patiënt naar de kwaliteit van de zorg en de uitkomsten op het gebied van veiligheid. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan mogelijke complicaties die optreden tijdens een operatie. Een derde perspectief is de doorloop van processen. Hierbij ligt de focus op de efficiëntie van personeelsinzet, middelen en kosten om de processen binnen een zorginstelling zo optimaal mogelijk te laten verlopen.


Hoogwaardige processen

De zorg leunt sterk op dergelijke output om zorgprocessen zo goed mogelijk te monitoren en te optimaliseren. De hoeveelheid data die hier voor wordt verwerkt vraagt om hoogwaardige processen die de datawarehouse-database en -eindproducten zo actueel mogelijk houden. Die processen uitdenken en neerzetten is één ding, maar ze uitleggen aan de klant is een tweede. Daar ligt voor ons team een mooie uitdaging, waar we extra teamleden bij kunnen gebruiken. Mensen met passie voor ICT, die dit graag willen vertalen naar onze klanten.

Heb jij affiniteit met ICT, technische ervaring met SQL en deel jij graag jouw kennis met ICT- en zorgprofessionals in zorginstellingen? Dan voegen wij jou graag toe aan ons Team Datawarehouse. Bekijk hier onze vacatures: