"Zorg-ICT en topsport zijn goed te combineren"


 • Dagelijks werken ongeveer negenhonderd 'Chippies' bij ChipSoft aan de verbetering van Nederlandse en Belgische zorg-ICT. Zij vertellen graag over hun werkzaamheden en uitdagingen. Deze keer is Annelies Oude Alink aan het woord. Annelies werkt als software consultant aan het verbeteren van verloskundige zorg en doet daarnaast ook nog aan topsport.


  Marathonschaatsen én werken aan slimme zorg-ICT is voor mij een gouden combinatie, om het in medaillekleuren te stellen. Vanuit mijn studie bewegingswetenschappen zocht ik een baan die bij mij past. De zorg leek mij leuk en interessant en omdat ik technisch aangelegd ben, vormt zorg-ICT voor mij de ideale combinatie.

  Als marathonschaatser train ik normaal gesproken drie keer in de week en rijd ik in het weekend een wedstrijd. Daarnaast fiets ik veel om mijn conditie op peil te houden. In totaal train ik vijftien tot twintig uur per week, naast mijn 40-urige werkweek. Dat betekent volle dagen, waarop ik de ene keer vóór het werk train en soms eerder begin met werken, zodat ik 's middags naar de ijsbaan kan. Druk, maar juist die afwisseling vind ik erg lekker.

  In mijn baan als software consultant PDMS, wat staat voor Patiënt Data Management Systeem, focus ik me op de inzet van cardiotocografie (CTG) op verlosafdelingen. CTG controleert de hartfrequentie van de foetus en de samentrekkingen van de baarmoeder. We waren al aan het kijken hoe we dit binnen ons elektronisch patiëntendossier (EPD) HiX voor thuismonitoring konden inzetten, maar door COVID-19 is dat proces versneld. Sinds kort komen zwangere vrouwen dus niet meer naar het ziekenhuis om gemonitord te worden, maar kunnen ze dit thuis zelf. Dat scheelt onnodige reisbewegingen.

  "Een duidelijk EPD creëren

  dat de gehele verloskunde ondersteunt"

  De afgelopen periode heb ik, samen met mijn team, de remote projectvoering opgezet. Door het coronavirus kunnen we niet meer naar het ziekenhuis toe, dus hebben we de projectvoering op afstand georganiseerd. Daarnaast zijn we veel bezig met migraties, waarbij we ziekenhuizen helpen met de overstap naar de nieuwste versie van HiX.

  Het is – in deze periode helemáál – fijn om een steentje te kunnen bijdragen aan de zorg. Ik vind het heel belangrijk dat verpleegkundigen, verloskundigen en gynaecologen goed kunnen werken en inzicht hebben in de toestand van de zwangere vrouw en de foetus. Daarom wil ik een duidelijk EPD creëren, dat alle professionals in de verloskunde optimaal ondersteunt. Daar werk ik met volle passie aan. In die zin wil ik – net als bij het schaatsen – iedere dag een topprestatie leveren.

  Mijn ultieme doel met schaatsen is wedstrijden winnen. Met mijn team, Team Skadi, wil ik de Top 10 van de beloftendivisie bereiken. Verder droom ik erover mee te doen aan wedstrijden op de Weissensee in Oostenrijk, waar iedere jaar ook de alternatieve Elfstedentocht wordt verreden. Door corona moet ik die ambitie even in de koelkast zetten, dus tot die tijd focus ik me volledig op het verbeteren van de zorg met slimme ICT. En op mijn trainingen natuurlijk.

  Wil jij net als Annelies impact maken in de zorg? Bekijk onze vacatures en mail je motivatie naar recruitment@chipsoft.nl. Wie weet werk je dan snel samen met ons aan betere zorg.


  Meer blogs lezen

Kan ik u helpen?

. . .
De chat is beëindigd