“Je moet continu die vertaalslag maken: wat levert dit op voor de klant?”

 • ​Dagelijks werken er ongeveer negenhonderd 'Chippies' aan de verbetering van de zorg. Een daarvan is Jeroen van der Aa, die werkzaam is als Pre Sales Consultant. Hij maakt al meer dan vijf jaar (potentiële) klanten enthousiast over ons product, het elektronisch patiëntendossier (EPD) HiX. In zijn blog vertelt Jeroen hoe hij vanuit zijn verpleegkundige achtergrond goed in staat is om te snappen welke behoeften er liggen bij zorgverleners.

  Van verpleging naar sales

  Van origine ben ik verpleegkundige. Ik heb zowel in ziekenhuizen als in huisartsenorganisaties gewerkt. Eigenlijk was ik niet echt het type om aan het bed te staan en wilde graag bij een commerciële partij gaan werken. Ik vond het gaaf om mijn ervaring als verpleegkundige in te zetten in mijn rol als Pre Sales Consultant bij ChipSoft. Vanuit die ervaring kan ik goed uitleggen hoe onze software werkt én hoe het de zorg kan ontlasten. Toch hoef je geen medische achtergrond te hebben om hier te werken, er zijn ook veel collega's met een andere achtergrond. Zo draagt ieder vanuit zijn of haar expertise bij.

  Dynamische baan

  Het werk als Pre Sales Consultant is heel dynamisch. Op sommige dagen ben je volledig gefocust op een demo of presentatie, je wil ons product natuurlijk zo goed mogelijk neerzetten. Op andere dagen beantwoord je vragen van (potentiële) klanten of collega's. Momenteel komen er bijvoorbeeld veel vragen van huisartsenpraktijken die geïnteresseerd zijn in video-oplossingen. Logisch, nu zorg steeds meer op afstand wordt verleend. Ook ben je regelmatig te vinden op beurzen, bijvoorbeeld op de Samen Naar Betere Zorg beurs. Ik vind het heel leuk om (potentiële) klanten daar enthousiast te maken over ons product.

  Veel menselijk contact

  In mijn werk heb ik veel contact met verschillende mensen, zowel in- als extern. Zo bespreek ik regelmatig met collega's van Implementatie & Support hoe functionaliteiten worden gebruikt bij de klant. Of ik spar met de accountmanagers over wat eraan komt, wat we kunnen presenteren en over klantvragen die we binnen krijgen. En natuurlijk heb ik contact met de klant zelf, bijvoorbeeld als ik een demo of presentatie geef.

  Klantvragen snappen

  In mijn rol wil je continu op de hoogte zijn van wat er speelt. Dit doe je door veel met zorgverleners in gesprek te gaan, goed in de gaten te houden wat er over ons gezegd wordt én met collega's informatie uit te wisselen. Zo geven we onder andere tweewekelijkse pitches om elkaar bij te praten. Hierdoor snap ik waar klantvragen vandaan komen en kan ik daar goed op inspelen. Op die manier kan je als Pre Sales Consultant écht iets voor de zorg betekenen.

  Je woordje klaar hebben

  Presenteren is core business bij Pre Sales. Het is dan ook handig als je een enthousiast persoon bent en je woordje klaar hebt. Je taak is het verkopen van onze software. Je moet daarom tijdens presentaties en demo's steeds duidelijk maken wat HiX in de praktijk oplevert voor de klant. Hoe je dat aanpakt? Vaak laat ik iets zien in HiX en benoem direct daarbij wat dit betekent voor de klant. Tijdwinst? Efficiëntie? Een lagere administratielast? Je moet je echt inleven in de klant, hun processen snappen en de vertaling kunnen maken naar HiX.

  Cultuur van aanpakken

  Als Pre Sales Consultant heb je een eigen focus op het gebied van een functionaliteit of markt. Zo houd ik me hoofdzakelijk bezig met de eerstelijnszorg. Andere collega's richten zich bijvoorbeeld op Revalidatie, Ziekenhuizen of GGZ. Al zitten er veel verschillende persoonlijkheden in ons team, we zijn allemaal harde werkers. Je moet van aanpakken houden. Ook wordt er veel lol getrapt op onze afdeling, waar je soms een beetje een dikke huid voor moet hebben.

  Anderhalvelijnszorg

  Hoe ik denk dat de zorgmarkt er in de toekomst uit gaat zien? De eerste- en tweedelijnszorg vloeien steeds meer in elkaar over. Men streeft ernaar om 'dure' ziekenhuiszorg waar mogelijk te verplaatsen naar de eerstelijnszorg. Hiervoor moeten verschillende systemen met elkaar kunnen praten. Onze ICT oplossing is daar klaar voor. Een mooi voorbeeld is de praktijk TOP voor kinderen, die "anderhalvelijnszorg" levert. Dit soort trends zullen zich steeds meer gaan voordoen, waar je mooi op kunt inspelen! Doe jij mee?

  TopFit ondersteuning

  Als je hier komt werken, is er ook ruimte voor andere dingen. Zo hebben wij Chippies de beschikking over het TopFit team, bestaande uit drie trainers. Zij verzorgen sportlessen en voedingsadvies voor ieder die daar behoefte aan heeft. Zo word ik door hen begeleid ter voorbereiding op de Giro di KiKa. Dit is een sponsorevenement in Italië voor KiKa, waarbij ik vijf dagen lang 100 km per dag ga wielrennen door de bergen. Je begrijpt dat ik hiervoor veel moet trainen en goed op mijn voeding moet letten. Vanuit TopFit word ik begeleid met voedingsschema's en sportoefeningen. Heel motiverend!

   

  Wil jij net als Jeroen vanuit jouw eigen expertise impact komen maken op de zorg? Bekijk dan nu onze vacatures of neem contact op via werken@chipsoft.nl.  

   


  Meer blogs lezen

Kan ik u helpen?

. . .
De chat is beëindigd