Dit is een heel klein stukje voorbeeld tekstSteeds vaker vinden IT-studenten de weg naar ChipSoft voor vakantiewerk of een bijbaan. Emily Mes (21) werkt nu twee jaar als werkstudent op het hoofdkantoor in Amsterdam. In haar blog vertelt zij waarom zij, naast haar technische studie, ook koos voor een bijbaan in de IT.

Vacature Werkstudent Zorg-ICT!
Twee jaar geleden kwam ik binnen als tweedejaarsstudent Artificial Intelligence aan de UvA. Ik kende ChipSoft van een congres georganiseerd door de universiteit en uit verhalen van vrienden die er werkten. Ik stuurde een open sollicitatie en werd snel uitgenodigd voor een gesprek. Een paar dagen later zat ik al op de 25e verdieping van het kantoor. Ik keek naar buiten, keek over Amsterdam heen en dacht 'wow, wat een werkplek. Dit zie je alleen in series'.

ChipSoft ontwikkelt software om zorgprofessionals te ondersteunen tijdens hun werkzaamheden. Met slimme oplossingen zorgen wij ervoor dat registraties weinig tijd kosten en dat zij dus meer tijd hebben voor de patiënt. Als werkstudent richt ik me vooral op softwareondersteuning voor de medewerkers van het bedrijf. Samen met andere werkstudenten ontwikkel ik een centraal platform, waarop medewerkers hun interne tools en informatie snel kunnen vinden. Dat varieert van de urenverantwoording en declaraties tot onze interne systemen om softwareaanpassingen te beheren. Door dit alles op één plek aan te bieden, gaan we straks nóg efficiënter werken.

"Ik leer dingen over programmeren die ik tijdens mijn studie niet leer"


Mijn werk sluit heel goed aan op mijn studie, zeker qua programmeren. Ik werk weliswaar niet aan Artificial Intelligence-oplossingen binnen ons product elektronisch patiëntendossier HiX, maar leer dingen die ik tijdens mijn opleiding niet leer. Het is dus een mooie aanvulling. Zo leer ik tijdens mijn studie wel programmeren, maar niet hoe ik dit doe binnen een bepaald framework. Bij ChipSoft wel. Daarnaast ervaar ik hoe het is om als ontwikkelaar onderdeel te zijn van een groter geheel. Erg waardevol.

Het grootste voordeel van dit werk, naast de financiële waardering, vind ik mijn flexibele werkuren. Ik heb een contract voor acht uur in de week, maar als het een week rustig is wat betreft studie, kan ik vier dagen komen werken. En als ik soms minder kan werken door een volle studieagenda, is dat ook geen probleem. Wat natuurlijk ook leuk is, zijn de leuke collega's, de goede werksfeer en dat je gebruik kunt maken van de eigen sportfaciliteiten van ChipSoft.

Voor mij is dit de ideale studentenbaan: ik leer veel én de werkervaring in mijn studierichting staat supergoed op mijn CV. Inmiddels ben ik afgestudeerd voor mijn bachelor en ga ik verder met mijn master. Daarnaast blijf ik lekker werken aan nieuwe software. Van deze werkervaring profiteer ik de rest van mijn carrière. Dat weet ik zeker.

Ook interesse in een baan naast je studie? Bekijk onze vacature voor werkstudent Zorg-ICT.