Starten bij een nieuwe werkgever is altijd spannend. Hoe zijn je nieuwe collega's? Hoe is de werksfeer? Past de bedrijfscultuur bij je? Het zijn vragen die je jezelf - terecht - stelt als je net ergens begint. Bij Maess Al-Jawrani was dat niet anders. Vanuit haar studie farmakunde ging zij direct aan de slag als software consultant. Ze blikt terug op haar eerste honderd dagen bij ChipSoft.

Vacature Software Consultant Medicatie
Tijdens de laatste maanden van mijn studie nam een recruiter bij ChipSoft contact met me op. Zij had mij gevonden via LinkedIn en was benieuwd naar mijn plannen voor na de studie. We raakten in gesprek en dat was zó prettig, dat ik direct verkocht was. Zij vertelde me uitgebreid wat ik bij ChipSoft zou kunnen doen als software consultant, hoe mijn team eruit zou zien en hoe de bedrijfscultuur is. Factoren, die voor mij heel belangrijk zijn en waar ik behoorlijk naar heb doorgevraagd.


Snel aanbod

Toen ik aangaf interesse te hebben in die functie, bracht ze me in contact met de teamleiders van Team Medicatie. Dat gesprek verliep zo prettig, dat ik diezelfde avond al een aanbod kreeg. Ik heb geen moment getwijfeld. Dat ik pas drie maanden later kon starten, was voor hen geen enkel probleem.


'Thuis' op het werk

Vanaf dag 1 voel ik me hier helemaal thuis. Vanwege corona kwam ik op mijn eerste werkdag alleen maar naar kantoor om een laptop op te halen, zodat ik kon thuiswerken. Ook kreeg ik een korte rondleiding door het gebouw, waarbij ik werd voorgesteld aan de teamgenoten en collega's die er wél waren.


Enorm behulpzaam

Het was heel fijn dat ik meteen een 'buddy' kreeg toegewezen. Bij haar kon ik terecht met allerlei vragen over de organisatie en het werk. Daardoor kwam ik echt in een warm bad. Niet alleen zij, maar iedereen die ik sprak - op kantoor en later online – is enorm behulpzaam.


Duidelijk inwerkplan

Voor starters ligt hier een duidelijk inwerkplan klaar. Daardoor wist ik precies wat ik de eerste maand kon verwachten. Erg prettig, want ik hou van structuur. Mijn inwerkopdracht bestond uit het schrijven van een gebruikershandleiding voor de gebruikers van ons elektronisch patiëntendossier die de medicatiebereidingen uitvoeren in het ziekenhuis. Ondertussen kreeg ik allerlei cursussen om mijn vaardigheden met HiX te vergroten. Daardoor kreeg ik heel snel feeling met onze software. Door zogeheten masterclasses leerde ik intussen alle afdelingen binnen onze organisatie kennen.


Inrichten van software

Inmiddels draai ik volledig mee en werk ik aan de inrichting van de medicatiebereidingen in onze software. Het onderdeel bereidingen bestaat uit een reeks aan handelingen die uitgevoerd moet worden voordat een geneesmiddel aan de patiënt toegediend kan worden. HiX ondersteunt het proces van voorschrijven, voorbereiden (verzamelen van de grondstoffen), bereiden en controleren, waarna het geneesmiddel uiteindelijk wordt toegediend door een verpleegkundige.


Samenwerken aan betere zorg

Als voormalig apothekersassistente ken ik dit proces goed. Daardoor weet ik wat er nodig is om dit proces optimaal te ondersteunen. Samen met drie teamgenoten help ik ziekenhuizen daarmee. Wat willen zij op hun scherm zien? Hoe willen ze dit zien? Willen ze alle functionaliteiten binnen HiX benutten of sommige niet? Hun wensen verwerken wij in HiX. Je werkt dus echt samen aan betere zorg.


Geen dag hetzelfde

Op dit moment werk ik aan drie projecten met verschillende collega's. Als consultants is het onze taak om de gebruikers van HiX kennis te laten maken met het onderdeel bereidingen, vervolgens op te leiden en te helpen met de inrichting van het EPD. Daarvoor zijn er opleidingsdagen, projectdagen en testdagen ingepland, waarop wij samenwerken met de zorgprofessionals in het ziekenhuis. En wanneer de ziekenhuizen ons systeem eenmaal in gebruik hebben genomen, leveren wij support bij vragen of eventuele knelpunten.


Veel vrijheid

Het allerleukste is die flexibiliteit. De ene dag werk ik in een ziekenhuis, de andere dag op kantoor met de gezelligheid van mijn collega's. Ik heb een gevarieerd takenpakket en zelf veel vrijheid om in te delen wanneer ik wat precies doe. De enige voorwaarde is dat ik mijn deadlines haal.


Mensen helpen

Ik heb altijd al graag mensen willen helpen en met mijn werk draag ik bij aan betere zorg. Het geeft zo'n fijn gevoel als je merkt dat de gebruikers van ons EPD blij worden van de oplossingen die wij samen bedenken en ontwikkelen… Het is zelfs extra mooi dat alle andere ziekenhuizen die onze standaard content gebruiken daar óók direct over kunnen beschikken.


Jouw buddy?

Terugblikkend op mijn eerste honderd dagen, heb ik een heerlijke start gehad. Ik zit nu helemaal op mijn plek. Het werk en de bedrijfscultuur liggen me goed en de samenwerking met collega's is op basis van gelijkwaardigheid. Zelfs tot de directeuren voel ik geen afstand. Je wordt door iedereen met open armen ontvangen. Kom jij ook bij ons werken? Misschien word ik wel joúw buddy!

Wil jij graag met Maess samenwerken aan betere zorg? Bekijk dan snel onze vacature voor software consultant medicatie.