Word nóg vitaler in de ChipSoft-sportschool!

 • Wie bij ons werkt, wil iedere dag de zorg verbeteren én het beste uit zichzelf halen. Daar helpen wij natuurlijk graag bij. Dat doen we onder meer via onze eigen sportschool, TopFit.

  In TopFit werken collega's, met of zonder begeleiding, aan het verhogen van hun vitaliteit. Belangrijk, want wie goed in z'n vel zit, presteert óók beter. En dat is goed voor de zorg, waar wij dagelijks hard voor werken en waarbij we al onze krachten willen gebruiken.

  Medewerkers van ChipSoft kunnen bij TopFit terecht voor advies op maat, individuele training en groepslessen. "Wij bieden onder andere persoonlijke begeleiding, sportschema's, voedingsadviezen en bewegingsanalyses", vertelt personal trainer Djes Paulina. "Hiermee kun je iedere dag werken aan de beste versie van jezelf, fysiek én mentaal."

  TopFit ondersteunt collega's bij het behalen van hun vitaliteitsdoelen. "Voor de ene collega is dat doel gewichtsverlies, voor de ander betekent het gezonder eten of beter bewegen."

  Inmiddels wisten meer dan 300 medewerkers van ChipSoft de spotschool al te vinden. Telkens met uiteenlopende verzoeken. Djes: "Er zijn collega's die vragen hebben over koolhydraten en eiwitten, andere collega's willen volgens een gepersonaliseerd schema werken aan hun spierkracht en weer een ander zoekt juist de gezelligheid van onze groepslessen op."

  TopFit biedt dus handvatten voor ieder niveau. "Je hoeft geen topsporter te zijn om naar de sportschool te gaan. Het is juist mooi dat we mensen op ieder niveau vooruit kunnen helpen. Je kunt bij ons echt in je eigen tempo aan de slag. Regelmatig komen er nieuwe lesvormen bij, zodat er genoeg variatie is."

  Het voornaamste is dat onze medewerkers goed in hun vel zitten. "Door te sporten en bewuster met voeding om te gaan, verhoog je je weerstand. Daarmee werkt het ook goed tegen ziekteverzuim. Het mes snijdt dus aan meerdere kanten", vertelt Djes.

  Wie vreest dat sporten bij TopFit een verplichting is, kunnen we geruststellen. "We helpen je graag, maar alleen als je dat zelf wil. Soms is een luchtig adviesgesprekje op de gang al genoeg om wonderen te verrichten. Wist je bijvoorbeeld dat je je door hele kleine aanpassingen in je levensstijl al veel beter kunt voelen?"

  Vitaliteit staat dus op de eerste plaats. Om die te verhogen heeft Djes voor iedereen een belangrijk advies. "Beweeg! De meeste collega's hebben een zittend beroep . Beweging is dan extra belangrijk, al is het maar een wandelingetje. Zo maak én houd je jezelf gezond en vitaal."


  Meer blogs lezen

Kan ik u helpen?

. . .
De chat is beëindigd