Bij ChipSoft werken we natuurlijk niet op een lege maag. Sterker nog, we werken op een gezonde voedingsbodem, bereid door onze eigen koks.

Aan de slag als kok?
Wie voor een ander zorgt – in ons geval de zorgprofessionals – moet ook goed voor zichzelf zorgen. Ons eigen ChipCafé in het hoofdkantoor in Amsterdam helpt ons daarbij, door medewerkers dagelijks te voorzien van gezonde maaltijden. Ook onze gasten profiteren daarvan mee.


Zelf samenstellen

Twee drijvende krachten achter ons bedrijfsrestaurant zijn Jere Liem en Tina Bertz. Zij rollen een concept uit waar het water al van in de mond loopt. "Wij bieden onze collega's straks veel vrijheid bij het samenstellen van hun lunch. Denk bijvoorbeeld aan een mooi buffet met verschillende verse broden of aan een saladebar met verse en spannende ingrediënten om zelf elke dag een andere salade te eten. Maar we maken ook warme maaltijden en collega's kunnen voor in de middag ook een warme snack bestellen."


Gezonde voedingsbodem

"We hebben vooral veel gezonde opties, bijvoorbeeld een zuivel- en fruithoek, waar collega's hun eigen yoghurt met toppings kunnen samenstellen en waar ze met de sapcentrifuge zelf een sapje maken. Ook aan het avondeten wordt gedacht; collega's kunnen heerlijke maaltijden meenemen naar huis, voor zichzelf en hun gezin."

Dit laatste wil het ChipCafé graag uitbreiden. "We willen ernaartoe dat we het avondeten in een koelschap met verschillende maaltijden aanbieden. Dan hoef je dus niet van tevoren je eten te bestellen, maar kun je zelf uitkiezen wat je meeneemt. Daarbij kun je eventueel inspelen op de voorkeuren van je gezin."


Nieuwe ideeën

Vanwege corona waren de koks van het ChipCafé tijdelijk iets minder druk. De ruimte die hierdoor ontstond werd benut om inspiratie op te doen en nieuwe ideeën uit te werken. Tina: "Zo hebben we een diner uitgewerkt voor de bijeenkomsten van onze gebruikersgroepen. Tijdens die bijeenkomsten komen mensen uit zorginstellingen en medewerkers van ChipSoft samen om te werken aan verrijkingen van ons elektronisch patiëntendossier HiX. Ook hebben we iets bedacht voor onze recruitment-evenementen. Een van die dingen is een Wijn & Spijs-proeverij voor ons InHouse event, met vier gerechtjes met bijpassende wijnen, geadviseerd door een collega die ook wijnkenner is."


Sterrenwaardig kerstdiner

Rond de feestdagen trekken Jere en Tina met hun team ieder jaar alles uit de kast. Zij bedenken een sterrenwaardig kerstdiner dat onze collega's zelf thuis kunnen maken voor de familie. "Vlak voor kerst halen zij alle ingrediënten bij ons op, met een duidelijk stappenplan voor een 3-gangendiner."

Dat dit kerstdiner in de smaak valt bij onze medewerkers, is een understatement. De afgelopen jaren genoten de gezinnen van 133 collega's - 493 personen in totaal - tijdens feestdagen van de haute cuisine van ons ChipCafé. Ben jij volgend jaar met de feestdagen ook de ster in de keuken, dankzij Jere en Tina?